MIRJANA RAKIĆ PODNIJELA OSTAVKU: / 'Dosta mi je svega, nemam više snage! Ovo je terorizam...'

Image
Foto: Pixsell, Patrik Macek

Predsjednica Vijeća za elektorničke medije i ravnateljica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić podnijela je ostavku, javlja tportal.hr.

18.3.2016.
11:02
Pixsell, Patrik Macek
VOYO logo

"Imam previše godina i stvarno mi je dosta svega. Ostali smo sami kao Pale sam na svijetu. Više nemam snage, a očito je da se sve koncentriralo na mene. Ne želim da članice i članovi Vijeća budu moji taoci. Više nemam snage - to je poput terorizma čemu sam i čemu smo izloženi. Ali baš sve se koncentriralo na mene osobno i sve to je ispod moje razine. Ne mogu više dozvoliti da se moj osobni i profesionalni integritet napada na tako primitivan način!", naglasila je Mirjana Rakić.

Image
POSTIZBORNE ČISTKE: /

Smijeni li Mirjanu Rakić, Hrvatska ide pred Europski sud

Image
POSTIZBORNE ČISTKE: /

Smijeni li Mirjanu Rakić, Hrvatska ide pred Europski sud

Nitko nije reagirao

Na pitanje zašto podnosi ostavku u trenutku kad je Vijeće dobilo i podršku iz Bruxsellesa, nakon što je ministar kulture Zlatko Hasanbegović najavio razrješenje svih članova Vijeća, odgovorila je da se dva mjeseca Vijeće i ona bore sa svime time, te da su "ostali smo kao Pale sam na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko živ nije reagirao. Nije na Europskoj komisiji da nas spašava, ona nama daje okvir u kojemu se trebamo ponašati i raditi najbolje što znamo. Ako se mi ne znamo ponašati, što će oni s nama?', kazala je Rakić.

Dodala je i da osobno ne zna tko bi mogao biti njezin nasljednik, ali da to vjerojatno znaju u Ministarstvu kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj prijetila tužba

Podsjetimo, Vlada je u ožujku dala negativno mišljenje na Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu te Hrvatskome saboru predložila da zbog teških propusta u izvršenju zakonskih obveza smijeni sve članove Vijeća i njegovu predsjednicu Mirjanu Rakić.

Zbog te Vladine odluke nezadovoljstvo je izrazilo Hrvatsko novinarsko društvo, a skupina oporbenih saborskih zastupnika uputila je Europskoj komisiji (EK) pismo u kojem tvrde da je Vlada nezakonito pokrenula postupak razrješenja predsjednice i članova Vijeća za elektroničke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje je objavio Novi list, razriješi li Sabor članove Vijeća za elektroničke medije prije isteka mandata, Europska komisija neće odšutjeti i Hrvatska bi doista mogla biti tužena Europskom sudu gdje bi vjerojatno izgubila spor zbog narušavanja neovisnosti tog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo