RAKIĆ O PROSVJEDU: / Ovo je moja domovina, ovo je moj grad i ja nikuda ne mislim otići

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
31.1.2016.
14:30
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Riječ je o prosvjedu kojim se željelo pobuniti protiv odluke Vijeća da televiziju Z1 sankcionira zbog govora mržnje urednika Marka Jurića. Kazala je kako su znali da će se prosvjed odvijati jer je najavljen na toj televiziji i da je na njoj bila odgovornost da štiti ljude koji u Agenciji rade.

"Odluka je donijeta i na razgovor smo primili prosvjednike. Mi se nismo imali zašto skrivati. Govor mržnje jest poniženje. Predstavnike prosvjeda smo tražili da sve obrazlože. Velimir Bujanac koji mi je predao četničku i partizansku kapu i Marko Jurič nisu ništa objasnili. To u što se prosvjed pretvorio, govori više o prosvjednicima, o tome kako je dobro bio organiziran.", kazala je Rakić upozoravajući da nitko iz političkog vrha do danas nije reagirao na prosvjed šest tisuća ljudi na odluku jedne državne agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u Vijeću imamo pet stručnih pravnika koji se bave problematikom mržnje u medijima, a za to imamo i zakon koji sve propisuje", kazala je Rakić pojašanjavajući odluku Vijeća za elektroničke medije. Pritom je istaknula da nitko u Vijeću nije pripadnik niti lijevih niti desnih. Prema zakonu su, kaže, mogli koncesiju oduzeti privremeno ili trajno. Odlučili su se za privremeno oduzimanje, odnosno oduzimanje na tri dana.

"Svjesna sam oštre odluke"

Rekla je kako je svjesna oštre odluke, ali da je Vijeće bilo jednoglasno i da su je zato donijeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakić je rekla da su dobili i niz pritužbi na govor Zorana Milanovića u "Nedjeljom u 2", vezan uz stranke te je rekla da je to sad pred Vijećem i da će o tome izvijestiti javnost. "Ove izjave sigurno nisu govor ljubavi", poručila je.

Image
TIM, KOLINDA, OSUDITE OVO: /

"Prosvjednici dokazali da im je govor mržnje blizak i drag"

Image
TIM, KOLINDA, OSUDITE OVO: /

"Prosvjednici dokazali da im je govor mržnje blizak i drag"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo