MIRJANA RAKIĆ: / 'Čini mi se da je odluka o mojoj smjeni već donesena. Nad Vijećem je izvršen politički pritisak'

Image
Foto: screenshot
10.3.2016.
23:42
screenshot
VOYO logo

"Mislim da smo mi ispunili svoje obaveze i da smo naveli sve što smo radili protekle dvije godine. Naravno da nismo naveli sve radne sastanke niti sve sastanke s HRT-om. Ove godine je iskorišten izvještaj Vijeća o sada bivšem ravnatelju HRT-a, Goranu Radmanu", rekla je Rakić koja je gostovala u Dnevniku N1 televizije.

Image
HASANBEGOVIĆ: /

'Mirjanu Rakić treba smijeniti, ispunjeni su svi uvjeti za to'

Image
HASANBEGOVIĆ: /

'Mirjanu Rakić treba smijeniti, ispunjeni su svi uvjeti za to'

Ne vidi razloge za smjenu

"Navodni razlog za naše raspuštanje su osobito teški propusti u radu Vijeća. Ja mislim da nismo napravili ništa od toga", rekla je Rakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Vlade ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije te uejdno zatražio njenu smjenu kao i cijelog Vijeća.

"Ova odluka ministra je meni teško objašnjiva", kaže Rakić koja smatra da je odluka o njenoj smjeni već donesena. "Očekujem da kao predsjednica Vijeća podnesem izvještaj saborskom Odboru za medije, ali i pred samim Saborom pa da oni odluče. No čini mi se da je odluka već donesena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički pritisci

Rakić je rekla kako nije razgovarala s ministrom, ali su ga kao Vijeće već ranije zamolili za sastanak da vidi što radimo, ali do danas nismo dobili odgovor."

Komentirala je i smjene kadrova na HRT-u kao i prosvjed podrške Z1 televiziji koji je bio usmjeren protiv odluke Vijeća za elektronične medije o gašenju Z1 na tri dana zbog govora mrženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je bio taj prosvjed 26. siječnja nitko od državnog vrha se nije oglasio o tome. Kad vam se veliki broj ljudi okupi na ulici i prosvjeduje očekuje se da on reagira", rekla je Rakić i dodala kako to smatra političkim pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo