MIRJANA HRGA SVJEDOČILA PRED SUDOM: / 'Očajna sam, danas je neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja'

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
10.4.2018.
8:09
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

MirjanaHrga svjedočila je u ponedjeljak na sudu u Zagrebu svojeg 40.000 kuna teškog tužbenog zahtjeva protiv Novosti. Poznata novinarka tužila je Novosti zbog TV kritike emisije RTL-a Danas, koju je tada uređivala, objavljene 5. svibnja 2016. na internetskom portalu Novosti pod naslovom "Suicid iz zasjede".

Autor PetarGlodić tada je napisao kako je "dovođenje Mirjane Hrge na RTL najveće medijsko samoubojstvo u povijesti Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ročištu koje je trajalo dulje od tri sata, Hrga se požalila da "Novosti huškaju javnost protiv nje", ali i upitala "zašto rad u Motrištima ne bismo pripisali ranoj mladenačkoj fazi", prenosi Novi list.

"Ja sam očajna. Kad bi suze samo bile sve – isplačeš se i ideš dalje. Ali, nataloži vam se sav taj jad na dušu. Tome lijeka nema. Koliko je samo toga zla u kolegama! To nema veze s kritikom ili slobodom govora, to je jednostavno opasni bezobrazluk. Taj osjećaj traje i danas", rekla je Hrga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i da je progoni novinarska gerila. "Više sam ja muslimanske i pravoslavne djece oplakala u Ukrajini i Palestini, nego što će ti moralisti ikad u Hrvatskoj", poručila je Hrga.

Novinarka nadalje tvrdi da je u Hrvatskoj na djelu novu vrsta fašizma u kojoj je "neoprostivo reći da si Hrvatica i katolkinja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo