MIRELA SE PROBUDILA S BOLOVIMA U OKU: / 'To je bilo živo, gmizalo mi je pod kožom, kao da hoće izaći van'

Image
Foto: Provjereno

Zbog uboda komarca, Mirela je završila na operacijskom stolu

13.9.2018.
11:58
Provjereno
VOYO logo

Mirela Stojiljković jedno se jutro probudila osjećajući bol u oku. Mislila je da se radi o ubodu nekog insekta, no, na vlastito čuđenje, pod kožom je primijetila nešto nalik na crva.

"Ujutro sam se probudila i osjetila da me nešto boli. Otišla sam pogledati u ogledalo jer sam mislila da me je nešto ugrizlo, no međutim, nije bilo ništa crveno nego je samo nabubrilo. Nisam odmah obraćala pažnju, misliš nešto te ugrizlo i što sad. Onda sam vidjela to nešto namreškano. Vidjelo se da je to nešto živo, da je to neki crvić koji se micao i onda je on krenuo nazad... Preplašila sam se. Jer je on krenuo prema nazad i čak prema van. Mislim, kao da hoće izaći van kroz kožu", ispričala je Mirela za Provjereno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijagnoza je šokantna

Dijagnoza koju je dobila bila je dirofilarioza – potkožni crvi. Riječ je o parazitima koji najčešće žive u psima, no ponekad završe i u ljudima i to zbog uboda komarca. Od ličinki koje komarac prenese čovjeku, razvije se jedna koja naraste u crva dugog i do 10 centimetara.

Mirela je i hospitalizirana, no kada bi se crv pojavio, tvrdi, nije bilo moguće organizirati operaciju jer nije bilo kirurga ili anesteziologa. No, kada je konačno došla na red za operaciju više ga nije osjećala. Ipak, otvorili su joj kapak, kaže, i nije ga bilo, kao ni na magnetskoj očne šupljine. Ali, crv je i dalje tu, tvrdi Mirela. "Osjetim nekada pritisak jer me oči bole, svrbe, peku... I osjetim gmizanje", kaže Mirela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo