spas u EU fondovima / Ministrica Žalac o projektu Slavonija: 'Brojke govore da konkretno radimo posao'

'Deprivirano područje poput Slavonije, s obzirom da pripadamo među 2,5 posto najnerazvijenijih dijelova cijele EU, zaslužuje posebnu pažnju Vlade'

20.7.2018.
18:50
VOYO logo

Može li se i kako trendu iseljavanja i sve lošijeg životnog standarda stati na kraj pokušali smo doznati od ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac koja smatra da EU fondovi mogu spasiti Hrvatsku od siromaštva. 

"Ne bih rekla da o siromaštvu, u smislu kako se to voli medijski prezentirati, zapravo uopće u Hrvatskoj možemo govoriti o takvom nečemu kada se uspoređujemo s drugim zemljama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno da deprivirano područje poput Slavonije, s obzirom da pripadamo među 2,5 posto najnerazvijenijih dijelova cijele EU, zaslužuje posebnu pažnju Vlade što smo sa savjetima danas dokazali da vodimo brigu kao Vlada, da radimo no što trebamo raditi, a to je da sredstava EU usmjerimo na nerazvijene dijelove Hrvatske, posebice na ovo područje", kazala je ministrica.

Otkriva i koliko je od zacrtanog realizirano u projektu Slavonija. "To je 6,8 milijardi kuna projekata koji su ugovoreni, kad pridodamo od danas 1,3 milijarde, govorimo više od 8 milijardi kuna vrijednih projekata. Očekujem pripremu, dinamiku, dokumentaciju, razgovore, međusobni timski rad jer tako zajedno možemo puno toga napraviti i ostvariti što smo se zacrtali", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi i kako su građani zadovoljni te da ju veseli što je predsjednik Vlade podržao priču Slavonije. "Od same kampanje do današnjih brojki sve govori o tome da konkretno radimo posao", kazala je.

Osvrnula se i na ugovor koji je Vlada potpisala sa Svjetskom bankom u iznosu od 6,2 milijuna eura. "To govori u prilog tome koliko smo zaitneresirali predstavnike Svjetske banke na tragu svega što su za Vladu radili temljem analize da rast, razvoj zapošljavanje i radna mjesta budu temelj za novi program Slavonije. Da budemo pripremljeni u projektima i svim sektorima za slijedeće financijsko razdoblje, ne samo iz EU fondova nego da usmjeravamo sredstva iz državnog proračuna na ovo područje", kazala je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo