MINISTRICA ODGOVORILA JELENI VELJAČI: / 'Sve što je ona pričala i sve patnje tih žena meni su bliske'

Image
Foto: izvor: HRT

'Što se tiče izjave gospođe Jelene Veljače, ja sam u sustavu 38 godina, sve što je ona pričala i sve patnje tih žena su meni bliske.

18.3.2019.
23:07
izvor: HRT
VOYO logo

Nakon subotnjeg prosvjeda inicijative #spasime protiv rastućeg vala obiteljskog i svakog drugog nasilja, predstavnice te inicijative danas je u Banskim dvorima primio premijer Andrej Plenković koji je u subotu i sam bio na spomenutom prosvjedu. Na dvosatnom sastanku dogovoreno je nekoliko mjera, a glavni zahtjev inicijative #spasi me - za izmjenom kaznenog zakona kojim bi se nasilje u obitelji tretiralo kao kazneno djelo - naišao je na odobravanje vladajućih.

Image

[FOTO] VELIKI PROSVJED #SPASIME U ZAGREBU: Okupile se brojne poznate osobe, pridružio se i Plenković

Image

[FOTO] VELIKI PROSVJED #SPASIME U ZAGREBU: Okupile se brojne poznate osobe, pridružio se i Plenković

O tom sastanku večeras je u HRT-ovoj Temi dana govorila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Podržavam svaku inicijativu jer imamo jednaki cilj'

Murganić je kazala kako će biti uspostavljene linije pomoći za žrtve nasilja te otvorene sigurne kuće u svim županijama te da je to bio jedan od najzahtjevnijih zahtjeva inicijative. Također je najavila i izmjenu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji kojom će biti postrožene prekršajne kazne. Murganić je komentirala i sam prosvjed inicijative #spasime.

"Ja bih zaista rekla da podržavam svaku inicijativu i ovaj medijski prostor koji su oni zauzeli svakako će dobro doći svima nama koji imamo jednaki cilj - što veću zaštitu i prevenciju od nasilja. Posebno bih istaknula i da su u današnjem dvosatnom razgovoru i predstavnice ove inicijative vidjele da je nama danas bilo lako njima predočiti da smo mi svi iz pojedinih resora koji smo bili prisutni, na tragu svih tih rješenja koje su one rekle", komentirala je Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gospođa Veljača ima pravo komentirati'

Odgovorila i na izjavu Jelene Veljače, jedne od pokretačica inicijative #spasime, koja je nakon subotnjeg prosvjeda kazala kako bi se ministrica trebala osjećati "užasno zbog toga što se žrtve nasilja obraćaju njoj na društvenim mrežama, a ne sustavu koji bi ih trebao štititi".

"Što se tiče izjave gospođe Jelene Veljače, ja sam u sustavu 38 godina, sve što je ona pričala i sve patnje tih žena su meni bliske. Ja sam, uz onaj svoj redovan posao, bila godinama i volonterka i partner u ženskoj grupi Korak, u skloništu za žrtve nasilja u Karlovcu, i meni je jedino užasno da bilo tko mora prolaziti ovakve patnje kao što su prolazile ove žene", kazala je ministrica dodavši da Veljača ima pravo komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo