MINISTRICA DIVJAK POZVALA ŠKOLE DA OTKAŽU PUTOVANJA U ITALIJU: / 'Pratimo situaciju, naknadno ćemo objaviti dodatne upute'

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Što se tiče učenika iz Omiša koji su se u nedjelju vratili iz Italije, rekla je da se prate svi učenici koji su bili u Italiji, a zasad "nema indicija da bi trebalo biti mjesta brizi"

24.2.2020.
11:24
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak da njezino ministarstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva prati situaciju vezanu uz koronavirus u Italiji, a škole su dobile uputu da u sljedećih mjesec dana ne organiziraju izlete u tu zemlju.

"Jutros smo poslali uputu svim školama da u suradnji s Ministarstvom zdravstva, i na razini Vlade, pratimo situaciju vezanu uz koronavirus u Italiji te da u sljedećih mjesec dana nema izleta ni posjeta Italiji u organizaciji škola", rekla je ministrica novinarima uoči početka konferencije EIT Awareness Day.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PULSKI GIMNAZIJALCI VRATILI SE IZ ITALIJE I MORAJU BITI U KUĆNOJ IZOLACIJI! /

'Imamo veliki problem. Nismo bili jedini Hrvati tamo...'

Image
PULSKI GIMNAZIJALCI VRATILI SE IZ ITALIJE I MORAJU BITI U KUĆNOJ IZOLACIJI! /

'Imamo veliki problem. Nismo bili jedini Hrvati tamo...'

"Pratimo situaciju, svjesni smo rizika, ali istovremeno mislimo da je u ovom trenutku dovoljno da putovanja u Italiju zaustavimo na mjesec dana, a naknadno ćemo davati dodatne upute", istaknula je Divjak dodavši kako je važno da se određene higijenske mjere provode i u školi radi zaštite od različitih bolesti i zaraza.

'Zasad nema mjesta brizi'

Na pitanje razmišlja li se o prekidanju izleta u druge zemlje, ministrica je odgovorila da je to, s obzirom na situaciju, zasad samo Italija. "Mi s Ministarstvom zdravstva pratimo i razvoj situacije u drugim zemljama pa ćemo na vrijeme obavijestiti škole, bude li potrebno. Ali zasad je to samo Italija", istaknula je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče učenika iz Omiša koji su se u nedjelju vratili iz Italije, rekla je da se prate svi učenici koji su bili u Italiji, a zasad "nema indicija da bi trebalo biti mjesta brizi".

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kontaktu je i s Agencijom za mobilnost u vezi studenata uključenih u programe razmjene Erasmus. "Već smo dogovarali da se pokriju sredstva koja eventualno preostanu jer studenti neće otići ili će se vratiti, odnosno da Agencija to ima u vidu. Dat ćemo uputu i vezano uz to", rekla je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike