MINISTRICA DIVJAK NAKON DUGOG SASTANKA: / 'Izradit će se prijedlog Akcijskog plana, ali uz malo drugačiju metodu'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Gotovo četiri sata raspravljalo je danas Posebno stručno povjerenstvo o provedbi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, na kojoj je uz ministricu obrazovanja bio i sam premijer Plenković.

4.7.2017.
19:46
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Odmah nakon sjednice pred novinare je izašla ministrica Blaženka Divjak te iznijela zaključke. "Donesen je zaključak - izradit će se prijedlog Akcijskog plana temeljen na Strategiji, ali uz malo drugačiju metodu - uzet ćemo sljedeća dva mjeseca, dakle, do 9. rujna će pojedini članovi Povjerenstva koji su najbliži onih šest poglavlja po temama voditi usuglašavanje Akcijskog plana temeljem primjedbi i Strategije koju je prihvatio Sabor i on će doći pred Povjerenstvo", kazala je ministrica.

Image
POČEO SASTANAK U VLADI: /

'Netko je masakrirao Strategiju obrazovanja, događa se nešto skandalozno i vrlo opasno'

Image
POČEO SASTANAK U VLADI: /

'Netko je masakrirao Strategiju obrazovanja, događa se nešto skandalozno i vrlo opasno'

"Ovaj nacrt nije usvojen, ali jest metoda i prinicipi kako će se dalje raditi i u sljedeća dva mjeseca vjerujem da ćemo uz primjenu nove metode i suglasje sa Strategijom 8. rujna da će Povjerenstvo dobiti prijedlog na stol koji će biti podloga za daljnji rad", dodala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Povjerenstva Dijana Vican za N1 je kazala kako su nacrt Akcijskog plana predali premijeru te ga u međuvremenu poslali u 53 institucije na očitovanje. "Danas smo se lijepo upoznali i dogovor je da ćemo se sastati, završiti Plan temeljem svih očitovanja i nekih drugih primjedbi i dogovoriti oko plana. Nismo imali problema, imamo nekih razlika u mišljenju, ali sjedimo i razgovaramo i smatramo da je ovo bio jako jako uspješan sastanak", kazala je Vican.

Posebno stručno povjerenstvo, koje je u svibnju odabralo aktualni krnji sastav ERS-a na čelu s Barišićevom savjetnicom Jasminkom Buljan Culej, dvaput je zasjedalo u Vladi - prvi put u siječnju, kada je Andrej Plenković potpisao rješenja o imenovanju 11 članova PSP-a i predsjedao konstituirajućim sastankom, a drugi put u travnju, kada je javnosti na 11. sjednici predočen prijedlog Akcijskog plana za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije - također u nazočnosti premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo