Ministrica progovorila o 50.000 kuna koje je trebao dobiti njen sin

13.4.2013.
12:08
VOYO logo

Ministrica Anka Mrak Taritaš tvrdi da je u pitanju osveta i napad nekih ljudi, jer je, kako je rekla, u Hrvatski jedriličarski savez unijela izmjene te smanjila visoke plaće.

Podsjetimo, ministrica Mrak Taritaš je predsjednika HJS-a, njezin suprug Zlatko Taritaš je u Vijeću za natjecanja HJS-a, a sin Ivan je natjecatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sporno je što se Ivan Taritaš nalazio na listi sportaša kojima će biti isplaćeno 50 tisuća kuna iako je, objavio je HTV, proteklih godina bio tek osmi ili deveti na svijetu.

"Struka i kolege, koji ne žele pred kamere, kažu da je upitno njegovo svrstavanje u treću kategoriju reprezentativaca koja dobiva 50 tisuća kuna", kazano je u prilogu o Hrvatskom jedriličarskom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se čini, Ivan Taritaš na kraju ipak neće dobiti 50 tisuća kuna jer je odlučio promijeniti klasu.

Obiteljska strast

Njegova majka Anka Mrak Taritaš tvrdi da on taj novac ne bi uzeo ni da je ostao u klasi u kojoj je bio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedrenje je naša obiteljska strast. U tome smo od 1996. Moj suprug i ja smo 'čisti' volonteri", kazala je Mrak Taritaš.

Ministrica se obrušila na medije jer su objavili da je njen sin već dobio 50 tisuća kuna, a što, tvrdi, nije istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin svojim rezultatima ima pravo dobiti određene novce ako postigne određene rezultate. Ali ja sam jasno i glasno rekla, budući da sam ja predsjednica Saveza, da moj sin te novce neće uzeti", kazala je ministrica. Ocijenila je da funkcija ministrice i mjesto predsjednice Saveza nemaju ništa zajedničko. Nekoliko puta je ponovila da Jedriličarskom savezu radi "volonterski i iz ljubavi".

O ostavci ministrica graditeljstva za sada ne razmišlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš već se ranije našla na udaru kritika kada se otkrilo da je njen suprug Zlatko Taritaš preko navodno fiktivnog natječaja zaposlen u Plinacrou. Afera je završila tako što je morao otići s tog posla.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo