MINISTRI PJEŠAČILI NA SJEDNICU VLADE, NISU IZBJEGLI PITANJA O IZBORIMA: / Jednom od njih sada je bitna jedna sasvim druga kampanja

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ministar Ćorić pridružio se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti hodanjem na sjednicu Vlade

19.9.2019.
9:42
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Jutros se ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić pridružio obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti hodanjem na sjednicu Vlade. Kako piše N1, on je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike krenuo u 8 sati. "Ovime pokazujemo potporu tjednu mobilnosti, zdravom životu... Ministarstvo apsolutno podržava ovakve akcije", rekao je Ćorić.

Image
PLENKOVIĆ O PODRŠCI KAMPANJI GRABAR KITAROVIĆ: /

'Očekujem da svi iz HDZ-a budu odgovorni, nisu to stvari koje treba crtati'

Image
PLENKOVIĆ O PODRŠCI KAMPANJI GRABAR KITAROVIĆ: /

'Očekujem da svi iz HDZ-a budu odgovorni, nisu to stvari koje treba crtati'

Kolinda ima potporu HDZ-a

Ćorić nije želio komentirati poteze Mire Kovača, koji je najavio kandidaturu za šefa HDZ-a, i gradonačelnika Vukovara, Ivana Penave, koji najavljuje nove poteze branitelja u tom gradu. Kaže da su oni svi trenutno fokusirani na predsjedničke izbore. "Kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ima potporu HDZ-a", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Komentirao je i izjavu Steve Culeja koji je u srijedu u Saboru rekao da ima svoga kandidata. "Stevo ima pravo na svoje mišljenje, ali od svih nas kao članova HDZ-a očekuje se da stanemo iza odluka HDZ-a, ja ću to svakako učiniti i očekuje se da to prvo učinimo, a nakon 1.1., po odabiru nove - stare predsjednice, svatko onaj tko misli da u HDZ-u može donijeti nešto novo, može istaknuti svoju kandidaturu", rekao je.

Predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića podržava u potpunosti te kaže da mu "apsolutno stoji na raspolaganju do kraja mandata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda je neotuđivo pravo

Što se tiče inicijative Mosta da se voda Ustavom zaštiti kao temeljno ljudsko pravo, ministar zaštite okoliša i energetike smatra da je ona "nepotrebna" jer je "Ustavnim pravom na zdrav život promovirano i pravo na vodu". Smatra da je voda "neotuđivo pravo svakog našeg građanina" te da neće biti ugroženo. "Privatizacija voda u Hrvatskoj ne dolazi u obzir niti će ikad doći u obzir, što se nas tiče".

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

19.09.2019. Zagreb - Obiljezavanju Europskoga tjedna mobilnosti pridruzio se ministar Tomislav Coric "Hodanjem na sjednicu Vlade RH".

Vezano za mirovinsku reformu i zahtjev sindikata za raspisivanjem referenduma, za koji je prikupljeno preko 700.000 potpisa, ministar kaže da su ti zahtjevi legitimno potvrđeni s velikim brojem potpisa građana. "Taj broj potpisa svakog onog tko donosi odluke poziva da jako dobro promisli o zahtjevu sindikata. Neminovno je da će se u Hrvatskoj, kao i u cijelom svijetu, u jednom trenutku raditi duže, to je neminovno, ali treba naglasiti da je sindikalna inicijativa prikupila 700 tisuća potpisa i slijedom toga trebamo razmisliti u kojem ćemo smjeru promisliti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaljivi Marić

Ministar financija Zdravko Marić također se danas prošetao do zgrade Vlade. Na pitanje reporterke N1 televizije koga će podržati na predsjedničkim izborima Marić se našalio: "Ja kandidaturu, jer mi je kćer kandidatkinja za predsjednicu razreda, tako da sam fokusiran na tu kampanju." Nakon toga je dodao kako "uopće nije sporno da će se podržati predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović."

Marić misli da je situacija u HDZ-u stabilna. Rekao je da je HDZ najveća politička stranka u zemlji i da je normalno da ima i različitih mišljenja, jer je nemoguće očekivati da će svi misliti isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo