MINISTRA MEDVEDA UPITALI IMA LI RADIKALA U HDZ-U: / 'Plinske boce su bile nepotrebne, branitelji su osudili taj čin'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Radikalni istupi, to jest, neodgovarajuća komunikacija u javnom prostoru, nažalost, prisutna je duže vrijeme'

22.10.2020.
22:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved komentirao je za Dnevnik Nove TV zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu koji je donesen na sjednici Vlade, a nakon čega Koordinacija za sustav domovinske sigurnosti na osnovi analize treba predložiti mjere Vladi. "Analizirat ćemo uzroke uslijed kojih dolazi do radikalizacije društva", rekao je Medved.

"S obzirom na složenost tematike, na sve uzroke uslijed kojeg danas imamo fenomen radikalizacije, upravo jest zadaća cjelokupnog sustava domovinske sigurnosti provesti cjelovitu analizu, uključujući čitav spektar osoba iz različitih segmenata nadležnosti i preporučiti mjere kako bi se sustavno mogli kao društvo zabaviti sa sprečavanjem radikalizacije", dodao je rekavši kako ne smatra da je u pitanju zabrana slobode govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li radikala u HDZ-ovim redovima, Medved je rekao da postoji neodgovarajuća komunikacija. "Radikalni istupi, to jest, neodgovarajuća komunikacija u javnom prostoru, nažalost, prisutna je duže vrijeme", upozorava Medved. Ipak, nije želio konkretno odgovorio na pitanje postoji li radikala u HDZ-u iako ga je novinarka to pitala nekoliko puta.

Image
JE LI MILANOVIĆ PRETJERAO, MOŽE LI DOĆI DO NJEGOVOG OPOZIVA? /

Ustavni stručnjak otkrio ima li uvjeta, i kako uopće može doći do toga

Image
JE LI MILANOVIĆ PRETJERAO, MOŽE LI DOĆI DO NJEGOVOG OPOZIVA? /

Ustavni stručnjak otkrio ima li uvjeta, i kako uopće može doći do toga

Plinske boce u Savskoj

Medved je rekao i da on nije širio radikalizam kad je u Savskoj bio u šatoru. "Upravo suprotno. Sve vrijeme sam bio zagovornik odgovarajućeg dijaloga i nalaženja rješenja za tada goruća pitanja koji su dugo vremena bili nametani prema hrvatskim braniteljima, bilo kroz retoriku u javnom prostoru koja je bila ponižavajuća prema braniteljima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li plinske boce na prosvjedu branitelja u Savskoj ulici prije pet godina bile potrebne, rekao je da su svi "hrvatski branitelji već tada osudili taj čin i taj čin je bio bespotreban". Uz osudu tog čina, smatra da se moramo osvrnuti i na uzorke tog prosvjeda, a to je da nisu dobili sastanak sa svojim resornim ministarstvom.

Tko će razgovarati s Penavom?

Gradonačelnika Ivana Penavu premijer Andrej Plenković nazvao je huškačem i širiteljem netolerancije. S obzirom da se bliži obljetnica pada Vukovara novinarku je zanimalo tko će razgovarati s Penavom i dogovoriti posjet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukovar je simbol žrtve hrvatskog naroda u Domovinskom ratu i simbol otpora, Vlada je donijela zakon kojim se Vukovar proglašava mjestom posebnog pijeteta. Naravno da ćemo razgovarati i s gradonačelnikom i s djelatnicima Grada Vukovara u cilju pripreme i organiziranja", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo