'IZJAVU JE DAO U SVOJE IME' / Ministarstvo branitelja ogradilo se od Raosove izjave o 10. travnju 1941.: 'Nije bilo predviđeno njegovo obraćanje'

Image
Foto: IVO CAGALJ/PIXSELL

Raos je ranije danas prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban u Splitu, izjavio: "Morate znati, da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske"

10.4.2022.
18:04
IVO CAGALJ/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo hrvatskih branitelja ogradilo se u nedjelju od izjave njihovog izaslanika Matka Raosa na obilježavanju HOS-ove obljetnice u Splitu kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.", te su poručili da njegovo obraćanje nije ni bilo predviđeno.   

"Ističemo kako je g. Raos izjavu dao u svoje ime, a ne u ime Ministarstva te se ograđujemo od iste", ističe se u reakciji resornog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raos je ranije danas prilikom polaganja vijenaca ispred spomenika poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban u Splitu, izjavio: "Morate znati, da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Hrvatske."

Iz Ministarstva napominju da je Raos poslan da bude izaslanik isključivo svojom nazočnošću te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napominjemo kako nikakvo obraćanje njega kao izaslanika nije bilo predviđeno", poručili su.

Image
GODIŠNJICA OSNIVANJA POSTROJBE /

U Splitu položeni vijenci i i upaljene svijeće poginulim HOS-ovcima

Image
GODIŠNJICA OSNIVANJA POSTROJBE /

U Splitu položeni vijenci i i upaljene svijeće poginulim HOS-ovcima

SDP osudio izjavu

I Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) osudila je izjavu  Matka Raosa. SDP osuđuje današnji skup u Splitu i izjave koje je dao izaslanik ministra branitelja, brigadir Matko Raos, u kojima navodi kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941. godine", stoji u priopćenju koje potpisuje potpredsjednik SDP-a Hrvatske Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedopustivo je da se Domovinski rat i stvaranje današnje Hrvatske dovodi na bilo koji način u vezu sa zločinačkom NDH, koja je bila kvislinška tvorevina. Hrvatska, kao i cijela slobodna Europa, nastala je na temeljima i vrijednostima antifašizma, što je definirano našim Ustavom i na to trebamo biti ponosni", poručio je Ostojić.

"Ne možemo dopustiti niti tolerirati da ljudi koji predstavljaju ministra i Vladu imaju ovakav stav. Pozivamo ministra i Vladu da se ograde od ovog skupa i riječi njihovog izaslanika Raosa", navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo