MINISTARSTVO BRANITELJA O KUPNJI ZASTAVA: / 'Nećemo popustiti pred hajkom neupućene javnosti'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Nikola Cutuk
6.7.2017.
15:29
PIXSELL/Ilustracija, Nikola Cutuk
VOYO logo

"Sve insinuacije o nezakonitosti i nepravilnostima javnog natječaja za nabavu državnih zastava Republike Hrvatske Ministarstvo hrvatskih branitelja oštro odbacuje. Bilo bi u potpunosti neprimjereno i sramotno da Ministarstvo popušta pred hajkom neupućene javnosti i da ne osigura zastave za pogreb hrvatskim braniteljima na kojima se temelji hrvatska država", ističu iz Ministarstva.

Napominju kako je Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji propisano pravo pokopa umrlih hrvatskih branitelja, uz odavanje vojne počasti kao najvišeg državnog priznanja pojedincu za njegov doprinos u stvaranju suverene i slobodne Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i kako se radi o zastavama dimenzija 300x150 centimetara, dvostruko većih od zastava čiji se omjer i cijene ističu u medijima, a dizajnirane su za prekrivanje lijesa pokojnika. "Svako odstupanje od dostignutog standarda, narušavanje kvalitete i oblika koji su definirani 1998. godine te prilagođeni protokolarnom slaganju i uručivanju obitelji, značilo bi nejednako postupanje spram umrlih hrvatskih branitelja, što je neprihvatljivo", poručuju iz Ministarstva branitelja.

Ističu i kako će se ove zastave, osim za pokope umrlih i identificiranih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koristiti i za potrebe braniteljskih hodočašća te za potrebe obilježavanje obljetnica vezanih uz Domovinski rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo