MINISTAR ZDRAVSTVA O BOLJEM STANDARDU ZA PACIJENTE: / "Tko želi više, morat će platiti"

Image
Foto: Pixsell, Marijan Sušenj

"Proračunski plan za zdravstvo za 2016. je bio veći za 300 mil. kuna, ali od ministra financija danas neću tražiti povećanje proračuna.

2.2.2016.
10:41
Pixsell, Marijan Sušenj
VOYO logo

Ministar zdravstva Dario Nakić u razgovoru za HRT rekao je da će inzistirati na kvaliteti, uvođenju reda i potpune transparentnosti te financijski održivog sustava

Opovrgnuo je najave iz medija o smanjenju prava pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR OTKRIO SVE PLANOVE: /

Mijenjat ćemo prava pacijenata, ali se nadam na bolje

Image
MINISTAR OTKRIO SVE PLANOVE: /

Mijenjat ćemo prava pacijenata, ali se nadam na bolje

Standard zlatnog sata

"Naprotiv moja je namjera povećanje prava pacijenata. Određene usluge ćemo staviti u nadstandard - stručna društva će odrediti standard, ali ako netko želi nešto više, dobit će to za novac, a taj novac ćemo upotrijebiti za osnovno liječenje pacijenata. To smatram zaštitom prava pacijenata.

U Hitnoj službi ćemo pokušati ustanoviti standard 'zlatnog sata', kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naglasio je kako su prijepori oko Hitne helikopterske medicinske službe sve veći i veći. Ugovor s talijanskom firmom je koštao 10,5 milijuna kuna. Nije li logično da prvo popričamo s MORH-om i da svoj novac trošimo kod nas?", upitao je Nakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacijama do 1,5 milijarde kuna duga

I na pitanje o sanaciji bolnica odgovorio je protupitanjem - "U prvoj godini sanacije je stvoren novi dug od 1,5 milijarde kuna. Je li trebam što više reći?"

Ministar je mišljenja da u sustav treba uvesti red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unutar sustava treba uvesti red da se liječnici mogu profesionalno ostvariti, to ćemo nastojati popraviti i tada će biti manji odljev zdravstvenih radnika. Već sam počeo pregovore s liječničkim organizacijama da damo dignitet profesiji. Oni traže pristojne uvjete, traže dostojanstvo", rekao je Nakić za HRT.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo