NAPAD NA HZZO / Ministar Varga zgrožen vandalskim činom u Splitu: 'Učinjena je nepopravljiva šteta'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

U požaru je izgorjelo oko 100 kvadrata kancelarijskih prostora HZZO-a, ozlijeđenih srećom nije bilo, no ministar Siniša Varga kaže kako je dobar dio dokumentacije trajno uništen

8.6.2015.
16:29
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak nešto iza podneva 40-godišnji je muškarac izazvao požar u zgradi splitskoga Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Image
izgorjelo prizemlje /

Nezadovoljni građanin Molotovljevim koktelima zapalio HZZO u Splitu

Image
izgorjelo prizemlje /

Nezadovoljni građanin Molotovljevim koktelima zapalio HZZO u Splitu

U požaru je izgorjelo oko 100 kvadrata kancelarijskih prostora, ozlijeđenih srećom nije bilo, no ministar Siniša Varga kaže kako je dobar dio dokumentacije trajno uništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je izrazito ozbiljna. Sva sreća da nema ljudskih žrtava, ali napravljena je nepovratna šteta u procesima liječenja drugih ljudi. Naime, jako puno dokumentacije je izgorjelo i jedan dio naših sugrađana će imati poteškoće pri ostvarivanju zdravstvene zaštite. Te probleme ćemo pokušati ukloniti što prije", izjavio je Varga dodajući da je sad najvažnije da se djelatnicima HZZO-a osigura psihološka pomoć.

"Sigurno je da ćemo ubuduće staviti sigurnost djelatnika na prvom mjesto", završio je ministar zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec šokirana je ovim vandalskim činom.

"Mi smo zgroženi. Istraga je u tijeku tako da ne možemo ulaziti u detalje. Nitko nije ozlijeđen, ali svi su vidno potreseni. Organizirali smo psihološku pomoć za njih. Nakon ovog incidenta ćemo barem u četiri regionalna ureda postaviti zaštitarsku službu", najavila je Prenđa Trupec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je izgorjelo pet kancelarija u prizemlju. Muškarac (40) je navodno nezadovoljan rješenjem koje je dobio od službe HZZO- a u jednu od kancelarija bacio molotovljev koktel koji je izazvao požar, a vatra se proširila i na druge kancelarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo