MINISTAR SE RAZLJUTIO ZBOG PORUKE IZ UMAGA: / 'Bio je frapiran količinom neodgovornosti, nekulture i ljudske gluposti'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Ministar rada i mirovinskog sustava navodno priprema maksimalne sankcije za djelatnike HZZO-a i HZMO-a koji su postavili uvredljivu poruku građanima u Umagu

10.7.2020.
13:54
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Nakon što je sinoć u medijima osvanula poruka kojom se obavještava građane Umaga da ne uznemiravaju djelatnike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog toga što Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ne radi do daljnjega, oglasili su se iz oba zavoda, ali i Vlade.

"Sporna poruka neprimjerenog sadržaja nije postavljena od HZMO-a, kao što je očito i iz sadržaja poruke. Natpis smatramo potpuno neprimjerenim te smo, po saznavanju postojanja natpisa, odmah tražili uklanjanje, što je i učinjeno", poručili su jučer iz HZMO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su kako su osigurali zamjenskog djelatnika, umjesto jedine djelatnice koja je završila u samoizolaciji, pa će ispostava u Umagu za stranke do 17. srpnja raditi utorkom i petkom od 7 do 15 sati. Osim ispostavi u Umagu, građani se telefonski ili e-mailom mogu javiti i Područnom uredu u Puli.

Image
JEDNA PORUKA HZZO-A GADNO JE RAZLJUTILA POZNATOG PODUZETNIKA: /

'Ti si tamo da te uznemiravaju, debilu lijeni!'

Image
JEDNA PORUKA HZZO-A GADNO JE RAZLJUTILA POZNATOG PODUZETNIKA: /

'Ti si tamo da te uznemiravaju, debilu lijeni!'

HZZO priznao postavljanje poruke

"Kako je ispostava HZMO-a ovih dana bila zatvorena, dogodilo se da su se građani koji dolaze obaviti poslove iz mirovinskog osiguranja za informacije obraćali djelatnicima HZZO-a. Djelatnice HZZO-a su, koliko su mogle, nastojale objasniti situaciju i pomoći strankama, no naše djelatnice nisu upućene u rad HZMO-a niti imaju pristup informacijskom sustavu HZMO-a", pravdaju se u HZZO-u i priznaju da su 8. srpnja postavili privremenu obavijest kako bi se "spriječile neprimjerene gužve u pretprostoru, što se svakako moralo izbjeći s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavamo se svim korisnicima koji su se osjetili pogođenima tekstom privremene obavijesti te je obavijest odmah, nakon prigovora građana, uklonjena. Direkcija HZZO-a navedenu obavijest, za koju nismo dali suglasnost, smatra neprimjerenom te će od ispostave u Umagu tražiti očitovanje jer su time naštetili ugledu HZZO-a", poručuju iz HZZO-a.

Aladrović se razljutio

Osoba bliska Vladi, pak, za Index tvrdi da su u Banskim dvorima ostali neugodno iznenađeni porukom iz Umaga, a da je ministar rada i mirovinskog sustava, Josip Aladrović bio "frapiran količinom neodgovornosti, nekulture i ljudske gluposti u ovom konkretnom slučaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Aladrović će zbog toga inzistirati na maksimalnoj penalizaciji djelatnika", tvrdi dobro upućena osoba te upozorava kako se ovdje radi o odgovornosti HZZO-a. No, njemu je to manje važno u cijeloj priči, jer se radi o javnim službama unutar iste državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo