Ministar Ostojić o uhićenju Merzel: 'Zaista nemam pojma. Moram biti iskren'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirao je kako će se uhićenje sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel odraziti na SDP.

2.4.2014.
11:05
VOYO logo

''Onog trenutka kad budemo shvatili da zahtjev Državnog odvjetništva policija provodi i nikome ne pada na pamet da stavlja pod tepih bilo koju sumnju, onda ćemo shvatiti da je to prednost, a ne šteta", rekao je Ostojić kojeg su novinari pitali i zbog čega je do uhićenja došlo sinoć kasno navečer.

Ministar ne zna detalje

"Zaista o tome nemam pojma. Moram biti iskren, ministar ne rukovodi kriminalističkim istraživanjima. Po nalogu USKOK-a servis je bila policija i prema tome vjerojatno su se neke radnje odužile. Detalje zaista ne znam", odgovorio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar se osvrnuo i na činjenicu da je bivši načelnik Općine Sibinj Ivica Batinić, koji je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na 6 godina zbog afere 'Sibinj' pobjegao iz Hrvatske i to navodno u Bosni i Hercegovini.

"Ja sam ministar unutarnjih poslova, ne ravnatelj policije niti mogu govoriti u njihovo ime. Zaista se može dogoditi da netko uspije pobjeći, ali siguran sam da će svaka presuda, pa i ta, a imali smo nekoliko sličnih iskustava, na kraju završiti tako da je pravda dostižna", izjavio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo