BUTKOVIĆ KOMENTIRAO AKTUALNE TEME / Ministar nije ljubitelj sladoleda, ali misli da je 3,5 eura za kuglicu previše: 'To si ne mogu priuštiti mnogi naši sugrađani'

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bio je gost RTL-a Danas

3.7.2023.
21:32
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bio je gost RTL-a Danas.

Uvodno se osvrnuo na rast cijena goriva i rekao je da nisu razgovarali o povećanju cijena na autocestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova Uredba vrijedi 14 dana, vidjet ćemo što će se događati u međuvremenu na samom tržištu u trgovanju naftom. Tako da najvjerojatnije nije opcija da se podigne cijena na autocestama, kao što nije bila opcija da podignemo sezonsku naplatu cestarine na autocestama", kazao je.

Upitan razmišlja li se o novim mjerama zbog visokih cijena hrane, kaže da je inflacija po podacima Državnog zavoda za statistiku oko 7,7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona pada, stagnira. Cijena određenih usluga i nekih proizvoda išle su gore, možda i neopravdano budući da je čitav niz Vladinih paketa mjera još uvijek na snazi. Jutros sam razgovarao s jedim ugostiteljem koji kaže da je imao u jednom kampu račun za struju 2500 eura, a od toga mu je Vlada subvencionirala 1200 eura. Mnogi se korigiraju. Vidjeli smo danas tiskovnu konferenciju Hrvatske turističke zajednice da smo po podacima na razini 2019. godine ako gledamo mjesec lipanj, a što se tiče predsezone smo i jači", rekao je.

Image
DA SE 'SMRZNEŠ' /

Mislite da je Hrvatska skupa? Kad vidite ove cijene sladoleda i sendviča predomisliti ćete se...

Image
DA SE 'SMRZNEŠ' /

Mislite da je Hrvatska skupa? Kad vidite ove cijene sladoleda i sendviča predomisliti ćete se...

Mnogi i korigiraju cijene

Komentirao je i cijene sladoleda. Kaže da nije ljubitelj sladoleda, ali da misli da je u Novom Vinodolskom cijena kuglice oko 2 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da je 3,5 eura velika cijena i da si to ne mogu priuštiti mnogi naši sugrađani. U tom smislu Vlada apelira na sve ljude, koji koriste paket mjera... Možda su iskoristili situaciju da podignu nerealno cijene, mnogi se i korigiraju, budući da je situacija dobra, sezona dobra, prihod je bolji za 200 milijuna eura u odnosu na prošlu godinu - kada govorimo o prihodima stranih turista. Situacija nije toliko alarmantna, ali da ima određenih situacija, određenih subjekata koji su podignuli cijene, ima", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo