uoči nastavka štrajka / Ministar Mornar poručio roditeljima: 'Dovedite djecu u škole, o neopravdanim satima odlučit će razrednici'

Ministar obrazovanja ponovio je da je djeci mjesto u školi te da su ravnatelji dužni organizirati nastavu čak i u vrijeme štrajka. Ako djeca ne dođu u školu, na razredniku je da odluči hoće li dobiti neopravdane sate

27.9.2015.
17:03
VOYO logo

Ministar obrazovanja Vedran Mornar poručio je roditeljima da djecu sutra pošalju u škole. 

"Puno puta sam već rekao - djeci je mjesto u školi! Sindikati doista nemaju pravo pozivati roditelje da ne pošalju djecu u školu. Ravnatelji su dužni organizirati neku vrstu rada čak i u vrijeme štrajka", izjavio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče neopravdanih sati, Mornar kaže da će o tome odlučiti razrednici.

"Ministarstvo neće davati neopravdane, ali razrednici hoće. Do razrednika je da organizira nastavu i da odluči o neopravdanim satima", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sutrašnjeg sastanka sa Sindikatom ministar ne očekuje ništa novo. 

"Mi ćemo ponovno ponuditi da sjednemo i da složimo pravedni model jer ovo što je ponudio Sindikat je nepravedno prema starijim djelatnicima u sustavu", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mornar je objasnio da poruka učitelja roditeljima da prate medije nije dobra, jer postoje razne kontradiktorne informacije. Poručio je roditeljima da zovu škole i provjere ima li nastave, ali da je najbolje da djecu bez obzira na sve pošalju u škole. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo