Ministar Matić: Prekršili su sporazum, Glogoški do utorka mora iseliti iz kuće u Zaprešiću

Đuro Glogoški, neformalni vođa prosvjeda iz Savske 66 najkasnije do utorka, 7. travnja mora iseliti iz kuće na adresi Ljudevita Gaja 27 u Zaprešiću.

2.4.2015.
18:51
VOYO logo

Do tog datuma Glogoški treba ukloniti sve svoje osobne stvari iz kuće, navodi se u dopisu koje je Ministarstvo branitelja dostavilo Udruzi stopostotnih HRVI I. skupine sa sjedištem u Osijeku i njezinom predsjedniku Glogoškom.

Skenirana kopija dopisa objavljena je na Facebook stranici "DOSTA JE Stop agresiji šatordžija iz Savske". Pod "predmetom" "Raskid Sporazuma o suradnji o programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata 100% I. skupine u Zagrebu", ministar branitelja Predrag Matić obratio se direktno Glogoškom i obavijestio ga, kao i njegovu udrugu, da više nemaju pravo na korištenje kuće u Zaprešiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glogoški je tu kuću, namijenjenu za smještaj vojnih invalida koji dolaze u Zagreb na liječenje, koristio mimo Sporazuma. Budući da je "utvrđeno da se proteklih mjeseci navedena kuća ne koristi u skladu" sa Sporazumom koji je Ministarstvo potpisalo s Udrugom kojoj je Glogoški predsjednik, ministar Matić napisao mu je da "s danom ove obavijesti raskidamo Sporazum o suradnji u programu liječenja hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata 100% I. skupine u Zagrebu".

"Sukladno naprijed navedenom, molimo Vas da se zaključno s 07. travnja 2015. godine kuća u Zaprešiću na adresi Ljudevita Gaja 27 oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i njezinih članova. Daljnje korištenje predmetne kuće bit će regulirano Odlukom o uvjetima korištenja kuće na adresi Ljudevita Gaja 27 u Zaprešiću, koju će Ministarstvo branitelja objaviti na svojoj web stranici", navodi se u dopisu koji potpisuje ministar branitelja Predrag Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo