Ministar Linić: 'Reforma nije moguća bez otpuštanja!'

2.2.2012.
12:26
VOYO logo

Ministar financija Slavko Linić uoči današnje sjednice Vlade izjavio je da reforma bez otpuštanja u javnim poduzećima nije moguća.

Linić je, podsjetimo, nedavno je u intervjuu za Bloomberg rekao da u veljači kreće s promjenama u javnim poduzećima koje će se "morati koncentrirati na svoje temeljno poslovanje te racionalizirati broj zaposlenih". Sindikati su nakon te najave, ali i brojnih drugih problema s kojima su suočeni radnici, zatražili sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem. On im je u srijedu obećao kako za sada neće biti otpuštanja u javnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je. Neće biti otpuštanja ni u državnoj upravi ni u javnim i državnim poduzećima. Troškove ćemo rezati na bonusima i prekovremenim satima. A što se Linićeve izjave tiče, moram reći da ministar nije rekao da će biti otpuštanja u javnim tvrtkama, nego je samo najavio da se u javnim poduzećima ugovori na određeno vrijeme nakon isteka više neće produživati", objasnio je u srijedu nakon sastanka sugovornik blizak Vladi za Večernji list.

Podsjetimo, i sam premijer Zoran Milanović u srijedu je na sastanku sa sindikatima obećao kako za sada neće biti otpuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otpuštanja u ovom trenutku bila bi sumanuta", kazao je, prema riječima jednog od sudionika sastanka, Milanović na sastanku.

Premijer Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić također su obećali da se neće ići u liberalizaciju Zakona o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo