ne staju s biserima / Pomalo, gdje je žurba? Nakon šest dana rata u Izraelu, Veleposlanstvo objavilo upute za Hrvate koji žele otići

Image
Foto: Screenshot X/Armin Durgut/PIXSELL

Na Twitter veleposlanstva stavili su i broj na koji se možete javiti uz dodatak da će djelatnici hrvatskog veleposlanstva nastojati pronaći slobodno mjesto na avionima partnerskih država. No, podsjetimo, jučer se ministar zgražao što su mediji objavili jer: 'Stvaralo se nepotrebno pitanje koliko je veleposlanstvo bilo angažirano'

12.10.2023.
11:15
Screenshot X/Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Gordan Grlić Radman jučer se pred kamerama izmotavao i izrazio nezadovoljstvo "nekim napisima medija" jer su objavili svjedočanstva hrvatskih građana o tome kako su kada su nazvali hrvatsku ambasadu u Izraelu redovno dobivali spuštene slušalice, a danas opet rade cirkus.

Naime, veleposlanstvo Hrvatske je na, pazite ovo - šesti dan rata, objavilo upute za Hrvate koji žele napustiti Izrael:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Twitter veleposlanstva stavili su i broj na koji se možete javiti uz dodatak da će djelatnici hrvatskog veleposlanstva nastojati pronaći slobodno mjesto na avionima partnerskih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, podsjetimo, jučer se ministar zgražao što su mediji objavili jer:

"Stvaralo se nepotrebno pitanje koliko je veleposlanstvo bilo angažirano", rekao je ministar, kazavši kako se umjesto toga trebalo izraziti žaljenje za tolikim gubicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi djelomično opravdao svoju izjave da nije trebalo slati avione po Hrvate, Grlić Radman rekao je da zračni prostor u Izraelu nije bio zatvoren i da se svatko mogao vratiti ako je to htio.

"Nismo u situaciji pandemije kad je zračni promet bio zatvoren te je ministarstvo organiziralo repatrijacijske letove", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u subotu je ministarstvo istog tog Grlića Radmana objavilo da je zračni promet - obustavljen.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz Izraela se vratili hodočasnici: 'Nisam se bojala, u Sarajevu sam preživjela 4 godine rata'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo