Pregledavaju se ponude / Ministar gospodarstva: 'Stiglo je nekoliko potencijalnih ponuda za Uljanik, sve ćemo ih pomno proučiti'

Image
Foto: Borna Filić/Pixsell

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da je cijeli proces vrlo transparentan

28.1.2019.
10:05
Borna Filić/Pixsell
VOYO logo

Uprava Uljanika d.d. u ponedjeljak je izvijestila putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora, ne navevši koliko ih je i od kojih ponuđača, a očekuje se da će ih danas predstaviti na sastanku u Ministarstvu gospodarstva.

Uprava u priopćenju podsjeća da se u razdoblju od 27. prosinca 2018. do 24. siječnja 2019. provodio postupak dubinske analize poslovanja od strane zainteresiranih potencijalnih investitora - strateških partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić i ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdili su zaprimljene ponude potencijalni strateških partnera za Uljanik grupu, no o konkretnim brojkama nisu željeli govoriti.

Poručili su kako se ponude još uvijek pregledavaju te da se o njima vode pregovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj ponuda je relevantan. Pregovori su u tijeku, tako da je to vrlo osjetljiv podatak. O samim ponudama morat ćemo ipak razgovarati konkretnije nakon završetka poslovnih pregovora s ponuđačima", istaknuo je u izjavi novinarima u Ministarstvu gospodarstva predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić te dodao kako ćemo u narednim danima znati više informacija o samim ponudama. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da je cijeli proces vrlo transparentan. Kazao je da su nakon zatvaranja data rooma pristigle ponude, od kojih su neke vrlo ozbiljne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom sutrašnjeg dana napravit ćemo širu komunikaciju sa svim zainteresiranim partnerima, predstaviti one stvari koje će u tom trenutku biti spremne za stol, a dati ćemo priliku da Uprava u nekoliko narednih dana pronalizaira sve što je stiglo, obavijesti i Ministarstvo financija i Ministarstvo gospodarstva o karakteru svih tih ponuda, a onda konačna odluka bit će na samoj Upravi", zaključio je Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo