MINISTRI O RASPADU VLADE: / 'Iza ružnog dolazi lipo. Sve će biti dobro...'

Image
6.6.2016.
13:05
VOYO logo

"Nikome ne odgovara situacija u kojoj nema jasnih naznaka gospodarskog smjera razvoja. Mi smo ga postavili putem nacionalnog programa reformi, jasno zadali ciljeve kako u ovoj godini olakšati poslovanje ne samo stranim investitorima, nego i svima koji posluju", izjavio je ministar gospodarstva Tomislav Panenić na rubu međunarodne konferencije o izravnim stranim ulaganjima.

"Te poteškoće ili moguće preslagivanje u smislu da odemo na nove izbore odgađa provedbu toga i otežava rad gospodarstva. Mislim da svi skupa moramo zauzeti jasan stav da se reforme u gospodarstvu moraju nastaviti. Prema tome, ne samo Vlada u ovome sastavu nego bilo koja bi trebala taj program već unaprijed prihvatiti, jer to nije nešto što mi možemo mijenjati od danas do sutra", kazao je Panenić, napomenuvši da su reforme dobile snažnu potporu Europske komisije i kako se nada da će taj program prihvatiti bilo koja Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Petar Glebov

‘KARAMARKO TVRDI DA MU JE VUČIĆ OBEĆAO GLAS MILORADA PUPOVCA!’ Pupovac priznao: ‘Postoje različiti kontakti’

Image
'KARAMARKO TVRDI DA MU JE VUČIĆ OBEĆAO GLAS MILORADA PUPOVCA!' Pupovac priznao: /

'Postoje različiti kontakti'

Image
'KARAMARKO TVRDI DA MU JE VUČIĆ OBEĆAO GLAS MILORADA PUPOVCA!' Pupovac priznao: /

'Postoje različiti kontakti'

"Neki od zakona koje treba donijeti su uvjetovani rokovima"

Na upit novinara hoće li se se u srijedu održati sjednica Vlade, Panenić je kazao kako se nada da će se održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To sada više nije političko pitanje. Imamo par ključnih zakona koje trebamo donijeti i prema tome, očekujem ozbiljnost i političku odgovornost da se u sljedećem vremenu održe sjednice Vlade da možemo donijeti te zakone", izjavio je. Dodao je da su ti zakoni planirani, neki uvjetovani rokovima, a neki izuzetno bitni za poslovanje i investicije. "Uvjerenja sam da svi trebaju dati puno truda da to odradimo u ovome mandatu", kazao je Panenić. Pojasnio je da je riječ o zakonu o javnoj nabavi, kao i zakonu o koncesijama, koji bi u srijedu trebali naći na dnevnom redu Vlade.

Ni Panenićev kolega iz Mosta, ministar pravosuđa Ante Šprlje, nije znao konkretno reći kada se može očekivati sjednica Vlade. Tek je za N1 kazao da i "danas rade potpuno normalno, kao da je sasvim običan dan". Na pitanje je li Most spreman na izbore kazao je: "Ako dođe do toga, uvijek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Lukunic

HDZ-ovci o krizi Vlade: "Iza ružnog dolazi lipo"

Dok mostovci u trenutnoj situaciji i dalje ističu rad i reforme, HDZ je sazvao još jedan sastanak prije kojeg je situaciju u Vladi komentirao i ministar prometa Oleg Butković. "Kao što sam već rekao i ispred Vlade, iza ružnog dolazi lipo. Sve će biti dobro", rekao je Butković, a prenijela 24sata.

"Vrlo brzo će se donijeti konkretne političke odluke. Sada smo u razdoblju intenzivnih konzultacija i rasprava što je najbolje za hrvatsku državu, demokraciju, za stabilnost i politički život", kazao je, pak, ministar kulture Zlatko Hasanbegović odgovarajući na pitanje hoće li njegova stranka tražiti opoziv premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo