ZA RTL DANAS / Ministar Beroš o štrajku medicinara: Ako ne uspiju tri ministra primit će ih i premijer!

Ministar Beroš je u Osijeku Leoni Šiljeg otkrio i pozadinu afere u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh koju je prijavio DORH-u ali i što očekuje od sutrašnjeg sastanka sa medicinskim sestrama koje prijete štrajkom.

16.5.2023.
19:47
VOYO logo

Je li završen inspekcijski nadzor u KB Sveti Duh?

Zdravstveno inspekcijski nadzor je još uvijek u tijeku i nemamo konačan nalaz. Međutim, rasvjetljavaju se određeni elementi iz dana u dan tako da vjerujem da će ubrzo biti završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sami ste tražili snimke nadzornih kamera, jeste li ih dobili?

To nije u mojoj ingerenciji, zdravstvena inspekcija je to tražila. Ne znam je li u ovom trenutku to dobila, no možete biti sigurni da sve ono što je relevantno, što može osvijetliti taj slučaj će biti zatraženo i da će se u dobroj suradnji bolnice, koja je sada poboljšana, i zdravstvene inspekcije naći, analizirati sve skupa i detektirati što se ustvari zbilo, da bi izvukli nekakve pouke i da se ne bi u budućnosti slično dešavalo niti na Svetom Duhu niti u bilo kojoj drugoj hrvatskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada očekujete da ćete dobiti odgovore na ta pitanja?

Vjerujem kroz nekoliko dana, najviše tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočili smo i prosvjedu medicinskih sestara i tehničara i nezdravstvenog osoblja. Sutra je sastanak, što očekujete od tog sastanka? Hoćete li se pronaći neko novo rješenje i imate li im što ponuditi?

Mi smo u procesu granskog kolektivnog pregovaranja, dakle sastajemo se neprekidno i razgovaramo o materijalnim pravima. Međutim na nivou Vlade odlučili smo se da sutra još jednom, izolirano, neovisno od granskog kolektivnog pregovaranja pozovemo ministar Primorac, Piletić i ja predstavnike sindikata i da sagledamo širi kontekst koji uključuje donošenje novog zakona o plaćama u javnim i državnim službama, isto tako dvije uredbe o koeficijentima koje će se iznjedriti nakon  tog zakona, tako da ćemo u kontekstu svega razgovarati. Razgovor je jedini garant uspjeha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ukoliko opet budu inzistirali na sastanku sa premijerom kao što su to činili liječnici?

Pa ja mislim da ni s tim nema problema, ali idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike