'Pravda za sve' / Mimohod 'Otpor sustavu' u Splitu: 'Iza nas stoji 20.000 ljudi. Hoćemo izbore!'

Organizatori nisu dopustili transparente: 'Pravda za Filipa' i 'Heroj Filip'

23.1.2020.
15:41
VOYO logo

Mimohod "Pravda za sve - Otpor sustavu", u kojem su sudionici nosili natpise kojima se poziva na promjenu pravosudnog sustava zbog nedavnoga trostrukog ubojstva u Splitu, završio je u četvrtak popodne na Šperunu, gdje su zapaljene svijeće za žrtve tog zločina.

Na Šperunu, u Radmilovićevoj ulici 11. siječnja mladi Filip Zavadlav iz automatske puške ubio je trojicu mladića koji su bili na dva motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatorice mimohoda, koji je krenuo s Autobusnog kolodvora preko Rive do Šperuna, jesu Riječanka Lana Ružić i Imoćanka Mirela Znaor. U koloni je bilo pedesatak građana, a skup su pratili brojni novinari i osiguravali mnogi policajci.

Image

Mimohod 'Otpor sustavu' u Splitu: 'I Filip Zavadlav je žrtva, nije imao zaštitu'

Image

Mimohod 'Otpor sustavu' u Splitu: 'I Filip Zavadlav je žrtva, nije imao zaštitu'

Sudionici mimohoda nosili su natpise s imenima i prezimenima onih koje je, prema njima, izdao sustav. Na nekima je pisalo "Otpor sustavu", "Istina", "Pravda", "Dosta je zakona mafije" i "Zdrav sustav". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putem do Šperuna nije bilo izgreda, samo je jedna osoba viknula da će Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo, umrijeti u zatvoru.

Organizatorica Mirela Znaor rekla je novinarima da su mimohod organizirali zato što je sustav zakazao, i za troje ubijenih momaka, i za Filipa Zavadlava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo promjenu sustava. Nećemo odustati. Ljudi nas podržavaju. Iza nas stoji 20.000 ljudi. Krivimo državno odvjetništvo i policiju, krivimo pravosuđe. Hoćemo izbore", poručila je Znaor i za tri tjedna najavila prosvjed u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo