jasno i glasno / Miljević za RTL: 'Sve su mogućnosti na stolu, pa tako i suđenje Zdravku Mamiću u BiH'

'Kada se riješi žalba protiv prvostupanjske presude, ako taj žalbeni postupak završi ukidanjem presude, on će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku'

11.6.2019.
18:40
VOYO logo

Zdravko Mamić ostaje na slobodi. Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev hrvatskih vlasti za određivanjem pritvora nekadašnjem čelniku Dinama. 

Umjesto toga, Sud je naložio da se Mamiću oduzmu i hrvatska i bosansko-hercegovačka putovnica, da mu se zabrani izlazak iz BiH te da se jednom tjedno mora javljati nadležnoj policijskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po izlasku sa Suda Mamić je poručio da vjeruje tamošnjem pravosuđu te da tamo i ostaje.

Reporter RTL-a Petar Panjkota o ovome je razgovarao s odvjetnikom Zdravka MamićaVeljkom Miljevićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li Zdravko Mamić ikada biti izručen Hrvatskoj, rekao je:

"To ne zna nitko. Ova današnja odluka je potvrda onoga što sam ja jučer govorio. Ja sam jučer rekao da su sve te mogućnosti na stolu, ali budući da ovo nije prvi zahtjev, nego treći, ja sam rekao da je razumno očekivati da pritvor neće biti određen i tako se dogodilo", kazao je Miljević u RTL-u Danas i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliko je pitanje hoće li mu se suditi u BiH. Kada se riješi žalba protiv prvostupanjske presude, ako taj žalbeni postupak završi kako bi trebao završiti, a to je ukidanjem presude, on će se vrlo brzo vratiti u Hrvatsku. Ako tako ne bude, sve su mogućnosti na stolu, pa tako i suđenje u BiH", istaknuo je Miljević.

O susretu ministara pravosuđa Hrvatske i BiH, kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo što je bila tema razgovora ministara pravosuđa Hrvatske i BiH. Ja mislim da je jedna od tema razgovora bio i Zdravko Mamić, ali o tome nema službene potvrde", istaknuo je Miljević.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo