PORUKA HDZ-OVCA / Milinović okrenuo ploču: 'Curici u Bleiburgu sam objasnio da ne može nositi ustašku kapu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Ponosim se 2007. kada sam u Bleiburgu bio i tamo je jedna curica, 18, 20 godina je ima, nosila ustašku kapu i ja sam s njom razgovarao i sve joj objasnio u dvije, tri minute'

18.5.2017.
13:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik i kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Darko Milinović, tijekom gostovanja na N1 komentirao je fotografiju na kojoj se on nalazi s čovjekom koji je nosio majicu sa slovom "U" i hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem. 

"Imali smo skup, bilo je tisuće ljudi, gotovo je kraj kampanje, i slikao sam se s njim, imao je neku kapu pa sam pogledao da nije tu nekih obilježja, nije bilo, onda je raskrilio jaknu, no moj stav o ustaštvu je jasan i bistar kao lička voda", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o zabrani pozdrava "Za dom spremni", Milinović je rekao kako na to pitanje moraju odgovoriti stručnjaci. "Ako oni odluče da je to dorektno povezano, ja sam za to da se zabrani, a ako odluče da je to stari hrvatski pozdrav, a i tome možemo razgovarati, jer znamo da on datira iz starih vremena", rekao je Milinović.

Zastupnik se osvrnuo i na zabranu Thompsonova koncerta u Sloveniji te je pritom rekao kako se radi o neprimjerenom potezu jer se radi o "pjevaču koji uživa veliku popularnost i mislim da nije bilo nikakvog razloga za zabranu i nadam se da će ga se zaštititi, ne kao pjevača, nego kao hrvatskog građanina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović je o spornoj ustaškoj ikonografiji na Thompsonovim koncertima rekao da Hrvatska u idućih godinu dana prvo mora riješiti pozdrav "Za dom spremni". HDZ-ovac se pritom prisjetio i jedne scene s Bleiburga. 

"Ponosim se 2007. kada sam u Bleiburgu bio i tamo je jedna curica, 18, 20 godina je ima, nosila ustašku kapu i ja sam s njom razgovarao i sve joj objasnio u dvije, tri minute i skinula je kapu. Ne smijemo dozvoliti veličanje ustaške ideologije na bilo koji način", zaključio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo