Milinović iz crnog fonda HDZ-a dobio 200.000 kuna?

'Branka, imaš li što za mene?

13.12.2011.
11:07
VOYO logo

Da je donedavni ministar zdravstva Darko Milinović bio na "isplatnoj listi" HDZ-ovog crnog fonda utvrđeno je tijekom istrage u aferi Fimi Media.

Milinović je još tijekom ljeta demantirao optužbe da primao novac iz HDZ-ovih crnih fondova. No, priznao je da je iz stranke dvaput, tijekom 2008. i 2009., primio donacije u iznosu od po 35.000 kuna, ali ih je predao župniku za obnovu crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, daljnjom istragom navodno je utvrđeno da je primio puno više novca.

'Branka, imaš li ono za mene?'

Branka Pavošević, optužena bivša blagajnica HDZ-a, istražiteljima je kazala kako je od veljače 2008. do srpnja 2009. isplaćivala Milinoviću 10.000 kn mjesečno, i to po izravnom nalogu Ive Sanadera, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavošević je svjedočila kako bi je Milinović nazvao te je pitao: "Branka, imaš li ono za mene?", nakon čega bi se dogovorili kada da dođe po novac.

"Za te isplate ja sam sačuvala dva komada papira i dvije isplatnice na kojima sam upisivala datume kada je Milinović osobno preuzeo navedene isplate i na kojima mi se potpisivao. On nije svaki mjesec podizao tu naknadu, nego bi se znalo dogoditi da više naknada podigne odjednom, pa sam ja onda sačinjavala grupnu isplatnicu", svjedočila je Pavošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila gdje je sakrila dokumentaciju

Njezin iskaz potvrđen je i grafološkim vještačenjem. Naime, Pavošević je otkrila istražiteljima gdje je sakrila financijsku dokumentaciju o crnim fondovima HDZ-a, pa je tako USKOK došao i do isplatnica Milinoviću. Na koncu je utvrđeno da je Milinoviću iz crnog fonda isplaćeno 200.000 kuna. Milinović je u utorak, prilikom dodjele novih vozila hitne medicinske pomoći u Zagrebu, opovrgnuo da je iz crnog fonda HDZ-a primio 200 tisuća kuna, te je ponovio da je legalno u stranci primio samo 70 tisuća kuna - za obnovu crkve u Bilaju.

"Za sve novce koje sam podigao moraju postojati i dokazi, jer ništa od tih novaca nije završilo u Milinovićevu džepu", kazao je Milinović, dodavši kako je moguće da su ove optužbe poruka iz HDZ-a nakon što je najavio svoju kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima. Spis Fimi medija najopsežniji je spis u povijesti hrvatskog pravosuđa. Ispisan je na 70.000 stranica i podijeljen na 120 tomova, dok optužnica ima 565 stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je do sada ispitao stotine svjedoka.

Osumnjičeni u slučaju Fimi medije terete su da su izvlačenjem novca za bivšeg premijera Ivu Sanadera i HDZ državu oštetili za 70,7 milijuna kuna. specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo