MILINOVIĆ DOLIJEVA ULJE NA VATRU, MOGUĆ RASKOL U LIČKOM / HDZ-u? 'Kažu mi da je Pupovac svojima to naredio'

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Kako bi razriješili Ivicu Čačića-Kockara i Jurja Verzona, u neočekivanom političkom potezu HDZ-ovci su se udružili sa SDSS-om i dijelom nekadašnje oporbe

28.9.2018.
14:14
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ličko-senjski župan Darko Milinović izbačen iz HDZ-a jer je došao u posjet središnjici s autobusima punih HDZ-ovaca, tradicionalna utvrda HDZ-a proživljava neke od svojih najtežih dana. Naime, jedan dio se priklonio nedavno izabranom predsjedniku ličkog HDZ-a Marijanu Kustiću, dok je drugi vjeran Milinoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je šestero od 14 vjećnika HDZ-a uz potporu SDSS-a na županijskoj skupštini u Ličko-senjskoj županiji razriješilo utemeljitelja HDZ-a. To je novi HDZ Ličko-senjske županije. Kažu mi da je Pupovac zvao svoje i naredio im to. Ne dopustite da uz pomoć SDSS-a to rade domoljubima", napisao je bivši ministar na Twitteru.

Smjena okupila neočekivane kolege

Naime, čak šestero HDZ-ovih vijećnika predvođenih Marijanom Kustićem, zastupnicima SDSS-a i SDP-a podržalo je da se smijene iz Upravnog vijeća Županijskog ureda za ceste utemeljitelj HDZ-a Ivica Čačić-Kockar i donedavni predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Grada Gospića Juraj Verzon, piše Lika Online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku vlast drži koalicija HDZ-a, SDSS-a i SDP-a.

'A što će drugo Dado reći?'

Nastalu situaciju za N1 komentirao je i predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako, izabran je predsjednik županijske organizacije u Ličko-senjskoj županiji, predstoji mu proces stabilizacije i u kontekstu takvog rada promatram i rezultate glasovanja. Vrijeme radi za Marijana Kustića i vjerujte mi da će se stvari srediti, da će Ličko-senjska županija opet biti kao što je uvijek bila - utvrda HDZ-a", rekao je Bačić.

Na Milinovićeve tvrdnje da će njegova lista pobijediti ako dođe do prijevremenih izbora, Bačić mu je poručio: "A što će drugo Dado reći? Nisam drugo ni očekivao, ali će rezultati pokazati da je Ličko-senjska županija uz Marijana Kustića i HDZ", piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo