Milijunsko ulaganje u RH koče lokalni 'reketari'

4.2.2010.
13:54
VOYO logo

Robertu Benmoschu, jednom od najbogatijih ljudi u SAD-u, na putu da uloži milijune na hrvatski poluotok ispriječila se birokracija ili bolje reći korupcija lokalnih dužnosnika.

Kako on i njegova partnerica Marija Mrgudić nikako nisu mogli isposlovati dokumentaciju uobičajenim putem, pokušat će problem riješiti sastankom s premijerkom Jadrankom Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak, na koji će biti pozvana i ministrica Marina Matulović-Dropulić, pokušat će dogovoriti preko američkog veleposlanstva, a mogao bi se održati u ožujku.

"Pravi šok sam doživjela kada mi je rečeno da moramo obustaviti izgradnju vinarije jer dio naše nekretnine prelazi u drugu katastarsku česticu koja nije građevinska! Diskretno mi je u više navrata poručeno da se sve ipak može riješiti za 50 tisuća eura. Nisam to htjela", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju Marija Mrgudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da joj nitko nikada nije odgovorio niti na požurnicu koju je poslala u nadležne urede Korčule, Županije i Ministarstva.

Nakon što je uglednom biznismenu Benmoscheu ponuđeno čelno mjesto u posrnuloj, najmoćnijoj osiguravajućoj kući na svijetu AIG-u, u odnosu na ranije manje vremena provodi u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001220478006 arti-201001130569006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo