orkansko jugo / Milijunska šteta u Zadru, građani traže hitnu obnovu: More izbacilo preko stotine kilograma kamenja!

Riva, jedna od najpopularnijih turističkih šetnica postala je jedno od najopasnijih mjesta. A problem nije nastao jučer

1.11.2018.
10:00
VOYO logo

Orkansko jugo koje je protutnjalo Jadranom iza sebe je ostavilo milijunsku štetu u Zadru! Riva, jedna od najpopularnijih turističkih šetnica postala je jedno od najopasnijih mjesta. A problem nije nastao jučer. Budući da kako Zadar dobro zarađuje od turizma, građani žele hitnu obnovu. Na kraju krajeva, oni će je platiti. 

Već načetu zadarsku rivu, koja je ionako trebala kompletnu rekonstrukciju, veliko su jugo i valovi ozbiljno oštetili. Stotine kilograma teško kamenje more je razbacalo kao od šale, ali i podlokalo rivu ispod šetnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na više mjesta more je prodrlo ispod šetnice, pa sve do zelene površine koja je nasuta prije gotovo stoljeće i pol kada su porušeni južni gradski bedemi

Jučer je ovdje stajala upozoravajuća vrsta, no ona očito nije bila dovoljno jako upozorenje, pa su iz gradske uprave ovdje dali postaviti ogradu jer zaista je opasno hodati po ovom dijelu pločnika ispod kojeg je velika rupa. Projekti za rekonstrukciju kilometar duge Obale kralja Petra Krešimira IV. su gotovi - poručuju iz Gradske uprave, a obnova će stajati preko 50 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros je pomoćnik ministra Olega Butkovića bio u obilasku zajedno s gradonačelnikom. Dogovorili smo se da ćemo zajedničkim snagama po dobivanju građevinske dozvole, što bi se trebalo dogoditi početkom iduće godine, iznaći sredstva da li iz Europske unije, da li iz državnog proračuna, zajednički grad, eventualno Županija i krenuti u rekonstrukciju toga dijela u cijelosti", kazao je Darko Kasap, pročelnik za prostorno planiranje i graditeljstvo Grada Zadra.

Do tada će Komunalni odjel Grada Zadra sanirati akutna oštećenja. U radove se kreće idući tjedan, a na radovima će biti angažirani i ronioci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo