komentirao i istupe / Milijan Brkić na pitanje planira li se sam povući: 'Nikud ja ne idem, nisam uteg stranci'

Image
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Na upit kako komentira Brkićevu izjavu da je ovo hajka na njega i na HDZ, ministar Horvat je rekao nema mišljenje oko te teme

9.10.2018.
18:09
Tomislav Miletić/PIXSELL
VOYO logo

Milijan Brkić stigao je na Klub zastupnika HDZ-a. Na upit razmišlja li o tome da se sam povuče, komentirao je: "Nikud ja ne idem, nisam uteg stranci." Za današnji istup Marka Bekavca, kratko je komentirao da je "patološki lažljivac".

Naime, Bekavac je ustvrdio da Milijan Brkić i Tomislav Karamarko ucjenjuju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića i da Markić ne vlada sustavom. Rekao je da se, kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije 2017. godine, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za privatni interes. To, kazao je, i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za spomenuto radno mjesto bili su povod za obraćanje javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam za bivšeg kolegu, gospodina Bekavca. Vi dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Osobno nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam ikakvog utjecaja na izradu sigurnosnih provjera. Ali s obzirom na ono što je on danas kazao, očito je da je gospodin Bekavac jedan patološki lažljivac i naravno kao takav sigurno nije mogao konkurirati za jedno odgovorno mjesto u sustavu državne uprave", kazao je Brkić uoči sastanka saborskog kluba HDZ-a.

Oleg Butković i Darko Horvat komentirali su u utorak nova saznanja u slučaju curenja informacija u istrazi o prostituciji nemaju komentara, te su pozvali da se pričeka očitovanje Državnog odvjetništva u kojem je u utorak ispitano više osoba, među kojima i Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako komentira Brkićevu izjavu da je ovo hajka na njega i na HDZ, ministar Horvat je rekao nema mišljenje oko te teme dok DORH ne kaže svoju završnu riječ.

"To što ja mislim zadržat ću za sebe", rekao je Horvat na pitanje šteti li Brkić HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku neću se baviti razmišljanjem Milijana Brkića, želim čuti što kaže DORH", izjavio je Horvat prije sastanka užeg kabineta Vlade. Ministar Butković kazao je kako će vidjeti što će se dogoditi. "Vidite da DORH radi svoj posao, neki svjedoci su bili pozvani iz 2011. godine, ne mogu ja sada nekome suditi ili donositi zaključke jer sve pratim iz medija", rekao je Butković.

Upitali smo i Branka Bačića za mišljenje pa je kazao kako situacija nema veze s HDZ-om niti unutarstranačkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo