Milanovićevo 'ne bi se štel mešat'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nije danas želio komentirati jučer sklopljenu koaliciju između HDZ-a i HGS-a Željka Keruma u 9. i 10. izbornoj jedinici, rekavši kako to ne želi komentirati.

9.11.2011.
18:57
VOYO logo

Naime, čelnici Kukuriku koalicije Zoran Milanović, Radimir Čačić i Silvano Hrelja bili su srijedu u posjeti Krapinsko-zagorskoj županiji gdje su obišli pogone uspješnih poduzeća Mediteks u Zaboku, Kvadra u Svetom Križu Začretju, Jedinstvo u Krapini, Belina u Krapinskim Toplicama, a na kraju svoje turneje i Konjički klub u Budinščini.

Milanović i Čačić istaknuli su da su se, obilazeći proizvodne pogone po Zagorju, uvjerili kako sve u Hrvatskoj počiva na leđima entuzijasta, međutim, osim ponegdje općinskih vlasti, gospodarski projekti nemaju podršku sustava, a neplaćanje je i dalje najveća rak-rana hrvatskih gospodarstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država bi trebala pomoći radnicima KIO Orahovice, ali ne znaju kako

Upitan o problemima radnika poduzeća KIO Orahovica, Milanović je kazao da to i nije najgori primjer propasti hrvatskih poduzeća te da je to poduzeće očito napravilo korak više nego li su u tom trenutku mogli napraviti. I Milanović i Čačić složili su se da bi u takvim situacijama država morala pomoći, no nisu se izjasnili na koji način.

Čelnici Kukuriku koalicije pak Kerumomnisu željeli komentirati predizbornu koaliciju HDZ-a s te nagađanja o mogućoj koaliciji HDZ-a s HDSSB-om u Slavoniji nakon što je Glavaš dobio putovnicu, rekavši tek kako je to njihova stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o napucima Crkve vjernicima da ne glasaju za one sumnjive prošlosti i odnosi li se to možda na HDZ, Milanović je rekao da to također ne može komentirati jer Crkva uglavnom daje načelne stavove.

Nije htio u Opatiju zbog Ljube Jurčića

Milanović je još objasnio i zašto nije sudjelovao na gospodarskoj tribini u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije mjesec dana ispričali smo se i rekli da nema smisla da sudjelujemo u strukovnom savjetovanju u Opatiji, koje je zapravo predizborna politička tribina. To je nekad bilo ugledno i cijenjeno savjetovanje, ima ono i danas svoju težinu, no izborni su dani, a predsjednik tog društva (organizator savjetovanja Ljubo Jurčić, op. a.) politički je kandidat na izborima", kazao je Milanović.

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo