PUTOVANJE U KOLOVOZU / Milanovićev Ured poslao očitovanje Povjerenstvu za sukob interesa o putu u Albaniju: 'Nije pružao usluge savjetovanja predsjedniku Vlade'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja predsjednika Vlade Republike Albanije, ističu iz Ureda predsjednika

25.8.2020.
15:18
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ured predsjednika Zorana Milanovića dostavio je očitovanje Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vezanu uz Milanovićevo putovanje u Albaniju sredinom kolovoza na poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame

U svom očitovanju Ured predsjednika je napisao da je Milanović boravio u Albaniji na poziv albanskog premijera Edija Rame. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovanje predsjednika Republike Hrvatske bilo je u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kad se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik Republike Hrvatske uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku", stoji u očitovanju. 

"Kao i u svim slučajevima kad predsjednik Republike Hrvatske, troškove putovanja koji se odnose na prijevoz predsjednika Republike Hrvatske podmireni su iz državnog proračuna. Što se tiče troška smještaja, predsjednik Republike Hrvatske je boravio u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Republike Albanije", dodaje se u očitovanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očitovanje iz Ureda predsjednika Milanovića zaključuje se točkom u kojoj kažu da "Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja predsjednika Vlade Republike Albanije". 

"A što je već više puta javno rekao", stoji u očitovanju koje je potpisao pročelnik kabineta predsjednika Republike Bartol Šimunić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo