'Nevjerojatno je da ne može prijeći preko nečega i čestitati mi izbornu pobjedu'

12.1.2015.
20:46
VOYO logo

"Još uvijek mi je neobično da me nazivaju 'gospođo predsjednice'", izjavila je u Dnevniku plus HRT-a novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U ponedjeljak se susrela s Ivom Josipopvićem, a razgovor je ocijenila ugodnim i konstruktivnim. Njegovi će joj savjeti, kaže, zasigurno koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović, ponovila je, još uvijek nije nazvao i čestitao joj na pobjedi.

"Nevjerojatno je da ne može prijeći preko nečega i čestitati mi izbornu pobjedu", rekla je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Milanovićev govor je plašenje naroda utvarama'

Komentirala je sinoćnje izjave premijera Milanovića koji ju je optužio da je vodila "sektašku kampanju", a HDZ da je "hajdučija" i "kriminalna zadruga".

"Ne može Milanović vječno opravdavati nerad, nesposobnost i bešćutnost Vlade. Uostalom Milanović je gladnima bio poručio da ne znaju kako jesti, ne može nas vječito strašiti utvarama. HDZ se promijenio. Jeste li u ove dvije godine otkako je Karamarko na čelu stranke čuli za neku koruptivnu aferu?", upitala je novoizabrana predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustaviti iseljavanje mladih

Grabar Kitarović upozorila je na iseljavanje mladih.

"Gotovo 20.000 ljudi je otišlo iz Hrvatske ove godine. Ne mogu to sama riješiti, ali okupit ću stručnjake. Netko ta pitanja treba potegnuti. Obećajem građanima Hrvatske da ću biti njihov glas", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavila je i borbu za bolji položaj žena u Hrvatskoj, koje su, kako je kazala, potplaćene u odnosu na muške kolege.

U svim svojim intervjuima, pa i u onom nacionalnoj televiziji, Grabar-Kitarović je kazala da na inauguraciji očekuje "radnike, seljake i ribare", ta da su sve strane delegacije dobrodošle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je na predsjedničkim izborima osvojila 50,74 posto glasova, a Ivo Josipović 49,26 posto glasova hrvatskih birača. Grabar Kitarović dobila je 1.114.865, a Josipović 1.082.430 glasova što je razlika od 32,435 glasova.

Sve o izborima pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo