MILANOVIĆ MOŽE MIRNO SPAVATI: / Saucha ga nije teretio ni za što, ali može očekivati poziv na ispitivanje

Image
Foto: PIXSELL

Kada je riječ o aferi Dnevnice, bivši premijer Zoran Milanović za sada još uvijek može mirno spavati.

12.2.2017.
21:03
PIXSELL
VOYO logo

Kako se neslužbeno doznaje, u svom iskazu Saucha, za sada, još nije ni za što teretio svog bivšeg šefa, javlja RTL. Ipak, očekuje se da će i Milanović biti pozvan na ispitivanje u USKOK i to već ovoga tjedna, a i sam je u svom obraćanju javnosti u vezi te afere rekao da bi bilo logično da i njega pozovu na ispitivanje, iako je rekao da ne zna ništa o krađi tog novca.

Milanović: USKOK i mene teba pitati neke stvari

'Ja mislim da me trebaju pitati neke stvari. Dakle ovo što sam rekao vama - ovo nije bio dio mog posla, to kako se ja osjećam njih se ne tiče niti je bitno za ovaj postupak, a za ovo nisam znao", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ TVRDI DA NIŠTA NIJE ZNAO O SLUČAJU SAUCHA: /

'Sad ćemo vidjeti tko je tamo bacio svoje gladne okice'

Image
MILANOVIĆ TVRDI DA NIŠTA NIJE ZNAO O SLUČAJU SAUCHA: /

'Sad ćemo vidjeti tko je tamo bacio svoje gladne okice'

Podsjetimo, USKOK tereti Tomislava Sauchu da je iz državnog proračuna uzeo više od 500 tisuća kuna na način da je isplaćivao fiktivne dnevnice za putovanja.

Zbog toga mu je ukinut i zastupnički imunitet radi lišavanja slobode, određivanja pritvora i istražnog zatvora te radi pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za 57 nepostojećih putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Milanovića. USKOK navodno istražuje razdoblje od 2013. do siječnja 2016. godine, a iznos koji se smatra spornim popeo se s 300.000 kuna na 540.522,81 kunu i 1.360,00 eura. Sauchu navodno tereti, među ostalim, grafološko ispitivanje koje su proveli vještaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GONG: Potpuni krah sustava nadzora

U GONG-u smatraju zabrinjavajućim činjenicu da se bez ikakve kontrole moglo podizati gotovinu za dnevnice, bez računa, i to u vrhu izvršne vlasti. Duje Prkut iz Gonga nazvao je to potpunim krahom sustava internog nadzora

'Građani se s pravom mogu pitati ako se ovo događa u vladi koja je najviše, najvidljivije tijelo u Hrvatskoj, što se tek događa u ministarstvima, agencijama, županijskim ispostavama cesta, HEP-a i tako dalje?', kaže Prkut i dodaje da bi korisno bilo kad bi se nakon završetka istrage u ovom slučaju očitovao i vladin ured za unutarnju reviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve bi se situacije u budućnosti mogle spriječiti kad bi se sustav isplata dnevnica potpuno informatizirao, što bi pojačalo kontrolu tijeka novca, smatra Prkut, piše RTL.

Tomislavu Sauchi zbog afere Dnevnice određen je istražni zatvor bez prava na jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo