DVOSTRUKI ISPRAĆAJ / Milanović optužio Banožića za maltretiranje vojnika: 'Imam đon obraz i meni nikada nije neugodno, ali mislim da sam na pravoj strani'

'Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prevaru u zadnji tren. To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina', rekao je Milanović o ministru obrane Mariju Banožiću

21.11.2022.
13:04
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo u 14 sati, dva sata nakon što je to učinio ministar obrane Mario Banožić.

U 14,40 sati Milanović je uručio obitelji Ivana Sokača posmrtno dodijeljeno odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom, za hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu. Nakon toga je izašao pred novinare i očekivano komentirao dvostruki ispraćaj vojnika, još jednom se obrušivši na ministra obrane Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'CRNA RUPA UMJESTO DRŽAVE' /

Zbog svađe Banožića i Milanovića, vojnike će ispraćati dvaput! Puhovski obojicu 'oprao', ali i objasnio što sve ovo znači

Image
'CRNA RUPA UMJESTO DRŽAVE' /

Zbog svađe Banožića i Milanovića, vojnike će ispraćati dvaput! Puhovski obojicu 'oprao', ali i objasnio što sve ovo znači

'Nije mi neugodno, ali mi je žao'

“Oni (vojnici) jesu profesionalci, ali nema potrebe da stoje dvaput. Onda to može zvati jednom vrstom sitne prevare, generalne probe, ali generalne zato jer su tu bili generali jer on je generalna sramota. Članovi obitelji nisu bili na toj farsi koju je organizirao na prevaru u zadnji tren. To je grozno, to je tako mizerna karakterna osobina'' rekao je Milanović.

Kazao je da Banožić nije izbačen iz protokola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Budući da je on izbacio neke ljude iz službe, vi me pitate je li meni neugodno. Ovo možemo nazvati sramotom. Nije mi neugodno, ali mi je žao. Tu su došli članovi obitelji, ali kad si ponavljač, onda je to jadno sve skupa. Vojnici su stajali sat vremena duže bezveze", rekao je Milanović.

'Ako želi, može biti moja mažoretkinja'

Milanović je kazao da se obračunava s Banožićem, a ne s vladom, ali da Banožić uživa potporu svog šefa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je bila generalna proba, dobro je, ako želi biti mažoretkinja moja, može biti. Ali kad si ponavljač, kad si krivolovac, onda se ponašaš na ovakav način. Međutim, to ne bi mogao raditi dvije nanosekunde da nema podršku. Tu su vojnici stajali sat vremena duže'', rekao je. 

Svi problemi u obrambenom sustavu, kazao je, sada su došli na naplatu jer je ističe ''Plenković iz neke nedođije, ne mislim na geografsku, nego na mentalnu nedođiju, doveo nekog momka ponavljača za ministra''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Čovjek se u jednom trenutku osjetio važan, muljao je u ministarstvu, radio je kaznene radnje i u to je uvlačio službenice. Ja ponovno pitam DORH: Jel’ čovjek kriv? Jel’ DORH ima osnovu za postupanje. Ponavljam državnoj odvjetnici: Što je sa slučajem Banožić. Vjerojatnu mu je neugodno da se priča okolo da je običan lopov, pa 'ajmo to riješiti", kazao je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo