Milanović: 'Još nema optužnice. Što znači iza rešetaka?'

Premijera Milanovića uhićenje članice Predsjedništva SDP-a i sisačko-moslavačke županice dovelo je u lošu poziciju.

2.4.2014.
9:56
VOYO logo

Iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a stigla je jutros samo štura obavijest u kojoj se novinare poziva na press konferenciju predsjednika SDP-a. Temu nije trebalo ni najavljivati. Bilo je jasno da će afera Merzel biti središnja tema konferencije.

Dok se ne podnese optužnica, ne možete znati dovoljno

"Nije svaki predmet isti. Svaka optužnica nije ista. Zauzimati neku šprancu o tome kako ćete se ponašati svaki puta kada DORH podnese optužnicu, tako SDP ne radi. Dok se ne podnese optužnica u nekim predmetima ne možete znati dovoljno da bi se očitovali", rekao je Milanović te naveo da naravno ima svoje mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Člana Predsjedništva suspendirati ne možemo, govorim teoretski, izabrana je konvencijom, osoba može odstupiti sama. Odgovornost za svaku kunu mora postojati. Neke činjenice nisu mi bile poznate do jučer", kazao je Milanović.

"Što znači iza rešetaka, ona nije uhićena", odgovorio je Milanović na pitanje je li moguće da ne može sankcionirati nekoga tko je trenutno iza rešetaka. Potom je pojasnio proceduralne pojedinosti o sankcioniranju odnosno isklučivanju nekoga iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović vidi novi pristup DORH-a

"Za Merzel još nema optužnice. Cijeli niz stvari je nepoznat. Kada vidimo za što je se konkretno tereti, a sada znamo samo iz medija, onda ćemo moći donijeti odluku i politički stav, to sada izlazi iz mojih ovlasti, u dužnom poštovanju prema DORH-u, svaka stranaka mora zadržati svoju autonomiju", naveo je Milanović.

"Vidim novi pristup DORH-a. Ovo su novi kriteriji. Kao političar i građanin to pozdravljam. Ali, DORH će imati puno posla ako će se toga držati u Hrvatskoj", kazao je Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ja znam o kupovini garaže u Sisku? Merzel će morati dokazati da je radila sve po zakonu. Čekam optužnicu da vidimo što u njoj piše", ponovio je Milanović.

Milanović se osim na aferu s Merzel, stalno vraćao i na slučaj Sabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo istražno tijelo. Ako se utvrdi krivnja u slučaju Sabo, vratit ćemo roditeljima svaku kunu. Za nas je 10.000 kuna ogroman novac, iako ovdje nije riječ o potrošenim milijunama, i tražit ćemo odgovornost, ali mi nemamo stranačku policiju ni reviziju. Nisam dobio jasnu informaciju o tome što se događalo s novcem za ljetovanje djece iz Vukovara, tražit ćemo objašnjenje svake lipe", naveo je Milanović.

Podsjetimo, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan medijima je netom nakon izbijanja afere Merzel odnosno objavljivanja optužbi njene bivše suradnice Jasmine Jovev izjavio da će stranka raspravljati o isključenju Marine Lovrić Merzel iz članstva stranke ako joj se dokaže krivnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo