Milanović tone još dublje, gori je od njega samo Karamarko

Posljednje CRO-Demoskop mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj pokazuje negativni trend vodećih stranaka (SDP, HDZ) te rast Oraha i Nacionalnog foruma.

5.4.2014.
12:40
VOYO logo

Redovito mjesečno istraživane agencije Promocija plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, koje je provedeno početkom ovog tjedna, pokazuje nastavak trenda smanjenja izborne potpore dvjema vodećim hrvatskim strankama te postupno povećanje potpore novim strankama i listama. Unatoč tome i dalje je vidljiva bipolarizacija političke scene koju do sada nisu ozbiljnije ugrozile postojeće stranke, ali još uvijek niti nove inicijative i stranke (Orah, Nacionalni forum, Savez za Hrvatsku).

Gospodarska kriza i kupovina automobila za Vladu i ministarstva najznačajniji su događaji mjeseca, što se odrazilo i na rejtingu. Kupovina automobila utjecala je na ocjenu rada Vlade, ali i na izbor stožerne stranke i koalicije na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje pokazuje pad potpore SDP-a u ožujku, iako je i dalje prvi s 20,7 posto. Rejting mu je za 1,7 posto niži nego u veljači. Drugi je HDZ, koji je s 20,2 posto zadržao rejting. Razloga za optimizam ima ORaH koji je sa 7,8 posto na četvrto mjesto potisnuo Hrvatske laburiste. Peto mjesto dijele HNS i Nacionalni forum.

Najpozitivniji političar je i dalje predsjednik Ivo Josipović. Na drugom mjestu je Mirela Holy, a na trećem Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnegativniji Tomislav Karamarko te premijer Zoran Milanović, čiju politiku u potpunosti podržava 7 posto ispitanika, a nikako ne podržava 40 posto. Rad predsjednika Josipovića ocijenjen je sa 3,57, a Vladin rad sa 2,05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo