MILANOVIĆ SVOJIM POTEZIMA OSTAVLJA UPITNIKE NAD GLAVAMA: / Ovo su pomalo neobične odluke kojima nas je sve šokirao

Image

Svoje nepojavljivanje u zgradi parlamenta objasnio je činjenicom da tako pokazuje neovisnost parlamenta o predsjedniku

3.8.2020.
7:33
VOYO logo

Zoran Milanović je, slažu se razni stručnjaci, predsjednik kakvog još nismo vidjeli ni imali. Potezi, postupci i izjave prvog čovjeka države često "dospiju" na seciranje raznih političkih i komunikacijskih stručnjaka pa se od toga mogu napraviti sjajne analize.

U kojim se sve situacijama predsjednik Milanović ponio, moglo bi se reći iznenađujuće i "specifično", pobrojio je Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEKI I DALJE NE VJERUJU ŠTO JE IZJAVIO PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ: /

'Često je to radio i ranije, ali ovo sada je izvan pameti'

Image
NEKI I DALJE NE VJERUJU ŠTO JE IZJAVIO PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ: /

'Često je to radio i ranije, ali ovo sada je izvan pameti'

Ne zna se je li predsjednik izašao na parlamentarne izbore

Prije nego li je Milanović sjeo u predsjedničku fotelju na Pantovčaku, premijer Andrej Plenković najavio je njihovu suradnju kao "tvrdu kohabitaciju". Ta "kohabitacija" počela je na obilježavanju Bljeska u Okučanima kada se Milanović samo odlučio pokupiti i otići. Svoj odlazak predsjednik je objasnio ovako: "Jedan se sudionik skinuo u odoru s natpisom 'Za dom spremni', u tome nisam želio sudjelovati."

Image

05.07.2020., Sibenik - Otvorena su biralista na kojima ce drzavljani Republike Hrvatske na birackim mjestima izabrati tko ce ih zastupati u Hrvatskom Sabora u iduce 4 godine. Ovog puta zbog koronavirusa drugacija su pravila ponasanja na biralistima. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon toga, Milanović je otišao na Pantovčak. Kako piše Večernji list, nije poznato je li predsjednik na Pantovčaku bio i 5. srpnja za vrijeme parlamentarnih izbora. Osim što Milanović nije htio da ga se fotografira dok ubacuje glasački listić u kutiju, odbio je reći je li uopće izašao na glasovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se pojavio na sjednici Sabora, potpisom dao više vlasti Stožeru i kasnije to kritizirao

Konstituirajuća sjednica Sabora također je prošla bez predsjednika Milanovića. Svoje nepojavljivanje u zgradi parlamenta objasnio je činjenicom da tako pokazuje neovisnost parlamenta o predsjedniku.

K tome, Milanović je potpisao izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Te izmjene dale su veće ovlasti Nacionalnom stožeru civilne zaštite. A ono što je sam potpisao, predsjednik je kasnije kritizirao. O Stožeru je govorio kao o "paratijelu" koje radi protiv Ustava i kao o nečemu što je "ništa" te je predlagao uvođenje izvanrednog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku pandemije rijetko se pojavljivao u javnosti, a pomogao je i Ćesiću Rojsu

U subotu je Večernji list objavio jedan Milanovićev, vjerojatno vrlo neočekivan potez. Naime, osim što je odlučio odlikovati brigade HVO-a koje su sudjelovale u Oluji, što nije učinila ni bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Milanović je uspostavio i otvorene odnose s Generalskim zborom. Tijekom te svečanosti je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs molio Milanovića da mu pomogne.

Image

30.07.2020., Krapina - Predsjednik Republike Zoran Milanovic prisustvovao je otvaranju Poslovno-tehnoloskog inkubatora Krapinsko-zagorske zupanije. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, htio je da se njegovo ime ukloni s crne liste SAD-a. Milanović ga je poslušao i "uslišao" mu molbe. Rojs je kasnije pričao da "to ni Kolinda nije napravila" te je izrazio veliku zahvalnost predsjedniku jer je imao sluha za njegove probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom karantene uzrokovane koronavirusom, Milanovića se rijetko moglo vidjeti u javnosti. Sve odluke tijekom "lockdowna" Milanović je prepuštao Vladi i Stožeru. Kada se situacija malo smirila, predsjednik je odlučio "izmiliti" pred oči javnosti. Zaključio je da Covid nije "tako strašan", pa je koronavirus koji je doveo do kolapsa svjetske ekonomije i opteretio globalno zdravstvo, stavio u rang karijesa.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo