MILANOVIĆ SE SASTAO S JOKIĆEM I DAO MU OTVORENU PONUDU: / 'Možeš birati fotelju koju želiš, pa i onu ministarsku'

Image
Foto: PIXSELL

Prihvati li Boris Jokić ponudu Zorana Milanovića, nakon izbora mogao bi se naći u ministarskoj fotelji. Naime, upravo to ovih je dana na stol pred Jokića stavio šef SDP-a.

12.7.2016.
18:57
PIXSELL
VOYO logo

Zoran Milanović ovih se dana, daleko od očiju javnosti, sastao s Borisom Jokićem te mu na stol stavio otvorenu ponudu po kojoj bivši šef ekspertne skupine za Kurikularnu reformu nakon izbora može birati fotelju koju želi, uključujući i onu ministarsku, pišu 24sata. Iako Jokić tek kaže kako razgovara sa svima koje kurikularna reforma kao tema zanima i da ga stranačka politika ne zanima, izvori iz SDP-a ne niječu da im je Jokić jako zanimljiv.

"Zoran Milanović misli da se obrazovna reforma ne može provesti bez politike, odnosno bez političke podrške, u smislu mehanizama za provedbu", kažu u vrhu te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Neven Budak, voditelj strategije obrazovanja, za televiziju N1 rekao je da bi radna skupina za reformu najesen trebala nastaviti rad u istom sastavu, jer s obzirom na proceduru ne vidi kako bi se mogla oformiti nova.

Teško do nove ekspertne skupine

"Ako bi i došlo do koordinacije, morao bi se raspisati javni poziv. Ta bi procedura trajala mjesec dana, a sad smo već u ljetu. Teško da bi skupina mogla funkcionirati prije jeseni. Morat ćemo ponovno raspisati javni natječaj i nadam se da će se javiti isti ljudi jer dolazak nove ekipe značio bi dodatan zastoj, trebalo bi im vremena za adaptaciju. Ne vidim zašto bi se skupina mijenjala kad su tri četvrtine izrade dokumenata završene", kazao je Budak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić je, pak, još u nedjelju izjavio da je spreman na povratak. Međutim, ne odustaje od svojih prijašnjih uvjeta da zna čvrsto ide li se u reformu, kad, postoji li za nju potrebni novac i zakonski okvir.

Image
POTVRĐENI NOVI VODITELJI KURIKULARNE REFORME: /

'Neusporedivo su stručniji od Borisa Jokića'

Image
POTVRĐENI NOVI VODITELJI KURIKULARNE REFORME: /

'Neusporedivo su stručniji od Borisa Jokića'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo