potpora na putu za EU / Milanović se sastao s Borjanom Krišto i podržao ubrzanu promjenu izbornog zakonodavstva

Image
Foto: Screenshot

Osim s predsjednikom RH, sastala se i s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem s kojim je raspravljala o budućim odnosima s RH te njezinoj pomoći na europskom putu

16.2.2023.
15:18
Screenshot
VOYO logo

Na službenim internetskim stranicama Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića objavljeno je da se predsjednik sastao s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Podsjetimo, Krišto je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj uslijed kojeg se i sastala s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem s kojim je raspravljala o budućim odnosima s RH te njezinoj pomoći na europskom putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Krišto upoznala je predsjednika Milanovića s aktualnom političkom i gospodarskom situacijom u Bosni i Hercegovini nakon konstituiranja nove vlasti u BiH te o prioritetima rada Vijeća ministara BiH. Istaknula je kako su euroatlanske integracije BiH i reformski procesi u fokusu rada Vijeća ministara BiH, pri čemu je posebno naglasila potrebu žurnih izmjena izbornog zakonodavstva u skladu s presudom Ustavnog suda BiH i presudama Europskog suda za ljudska prava", objavili su na stranicama Ureda predsjednika.

Image
NA MIMOHODU /

Milanović u BiH: 'Zagreb će se boriti za jednakopravnost BiH Hrvata, ali neće se uplitati'

Image
NA MIMOHODU /

Milanović u BiH: 'Zagreb će se boriti za jednakopravnost BiH Hrvata, ali neće se uplitati'

"Predsjednik Milanović podržao je nastojanja novog Vijeća ministara BiH da se ubrzaju promjene izbornog zakonodavstva kojima bi se osigurala konstitutivnost, ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri naroda BiH u svim tijelima vlasti. Isto tako, potvrdio je kako će Hrvatska, kao i do sada, ostati snažan glas i zagovaratelj Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku su se složili kako je potrebno dodatno raditi na suradnji Hrvatske i Bosne i Hercegovine u predstojećem razdoblju. Osim toga, predsjednik Milanović Borjani Krišto je čestitato na novoj dužnosti kao predsjedateljice Vijeća ministara BiH te joj poželio uspjeh u radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo