SUSRET S TANJOM FAJON / Milanović sa slovenskom ministricom razgovarao o eurozoni, schengenu i BiH

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Tema sastanka bila je i situacija na području jugoistočne Europe, prije svega u Bosni i Hercegovini

6.7.2022.
16:46
Boris Scitar/Vecernji list
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je primio slovensku ministricu vanjskih poslova Tanju Fajon s kojom je razgovarao o podršci Ljubljane na putu prema članstvu u Schengenu i eurozoni, te o situaciji u BiH.

Milanović i Fajon razgovarali su o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja suradnje dviju država, kao i o ulasku Hrvatske u euro područje i schengenski prostor za što predsjednik Milanović očekuje slovensku podršku, stoji u priopćenju iz ureda predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema sastanka bila je i situacija na području jugoistočne Europe, prije svega u Bosni i Hercegovini. U kontekstu skorih izbora u toj državi, predsjednik Milanović je ministrici Fajon ponovio i obrazložio svoj stav kako je važno i nužno osigurati legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji, priopćeno je.

Milanović je izrazio zadovoljstvo potporom Slovenije u nastojanju da se BiH osigura status kandidata za Europsku uniju, što i sam zagovara, a dvoje političara razgovaralo je i o sigurnosnoj krizi koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo