Milanović dobio pljesak: Nećemo izručiti novinarku

Da su učitelji i profesori potplaćeni, smatra premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

15.9.2012.
12:47
VOYO logo

"Glavna zadaća Vlade je održati proračun", poručio je Milanović na početku druge sjednice Glavnog odbora SDP-a, priznajući da su učitelji i profesori do sada bili potplaćeni. Iako žaleći zbog toga, apelirao je za razumijevanje jer država sada nema novca za božićnice i regrese te je obećao da će prosvjetari biti prvi na koje će se misliti kada će to biti moguće.

Nećemo izručiti novinarku zbog verbalnog delikta

Osvrnuo se i na slučaj turske novinarke Vicdan Özerdem koja bi, odlukom Županijskog suda u Dubrovnika, trebala biti izručena Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je istaknuo da Ministarstvo pravosuđa tu ima zadnju riječ. "Naša Vlada, moja Vlada nikada neće izručiti novinarku radi, u biti verbalnog delikta. Ovo kažem uz malu ogradu jer moramo, bez obzira što osoba ima azil u jednoj uzornoj državi, to je već jak signal, proučit ćemo to još detaljno, ali ne postoji šansa da izručimo osobu takvog profila dok je SDP u koaliciji, dok je SDP na vlasti", istaknuo je Milanović i zaradio pljesak prisutnih novinara.

Izabrana Statutarna komisija

Vezano za predstojeće lokalne izbore, za koje su o strategiji SDP-ovci raspravljali iza zavorenih vrata, Milanović je izrazio očekivanje da će građani izabrati pravu stvar, nasuprot onima koji šire mržnju i populizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na sjednici Glavnog odbora izabrana je Statutarna komisija na čelu s predsjednikom Vladimirom Šepčićem. Članovi Statutarne komisije su: Ingrid Antičević Marinović, Marijan Cesarik, Peđa Grbin, Ivan Hanžek, Sanja Ožić, Damir Rimac, Ivana Saucha te Branko Tušek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo