MILANOVIĆ PRIZNAO DA JE OZLOGLAŠEN: / 'Ja sam notorno poznat po nekim stvarima'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Zoran Milanović kaže da je 'ozloglašen u nekim stvarima', ali da je i spreman mijenjati se

23.7.2019.
22:24
RTL/Screenshot
VOYO logo

Bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović uoči otvorenja filmskog festivala u Motovunu rekao je da je "ozloglašen u nekim stvarima", ali je pritom izrazio spremnost i za mijenjanje. "Ne želim ljude istraumatizirati kampanjom, ljeto je. Ja sam notorno poznat po nekim stvarima, i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjat se hoću - u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima", pišu Vijesti.hr.

Obožava Blade Runnera

Milanović kaže da voli gledati filmove, a kao jedan od omiljenih naveo je "Blade Runnera".''Blade Runner mi je bio genijalan film, '83. sam ga gledao na terasi kina Zagreb, pobjegli smo s nastave, na kraju sam ga gledao sam, ostali su otišli na neko treće mjesto. Nisam previše gledao SF, ali taj film je i dan danas za mene vrhunac produkcije i estetike za to vrijeme."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledao je trailer 'Generala'

Milanović je rekao da je zadnji put bio na Motovunskom filmskom festivalu 2007. godine. ''Generala'', film o životu Ante Gotovine, još nije pogledao pa ga nije želio ni komentirati. "Vidio sam samo trailer, to je nedovoljno da bih išta rekao. Gotovinu znamosobno i ne znam koliko je sudjelovao u snimanju tog filma. Pretpostavljam da je nezahvalno da se filmovi snimaju s tako male vremenske distance, makar vjerujem da je vrlo afirmativan spram Gotovine.''

Pravo čudo 'Dnevnika Diane Budisavljević'

Isto tako nije još uvijek imao priliku pogledati ni ''Dnevnik Diane Budisavljević'' o ženi koja je spašavala djecu iz logora NDH. Film koji je na Pulskom festivalu osvojio tri nagrade, kaže da nažalost neće imati vremena pogledati u Motovunu. Međutim, smatra da je ta priča "pravo čudo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O populizmu

Što se tiče populizma, teme ovogodišnjeg Motovun film festivala, Milanović smatra da je populizam uvijek postojao te da sam po sebi može biti simpatičan. "Ali kad je sljubljen s mržnjom i predrasudama, onda to nije populizam nego mržnja prema drukčijem, nepoznatom. Ima populista koji su komični, koji su ideološki neodređeni kao prazna tikva, bez boje i okusa kao sveta vodica, ali ima i onih koji su hejteri. Postoje u Europi pokreti i stranke koji su hejteri", rekao je Milanović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo