'U Hrvatskoj šavovi pucaju ili su pred pucanjem'

'Pred nama je četiri godine posla, velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada.

16.6.2012.
13:54
VOYO logo

Uoči početka sjednice Glavnog odbora SDP-a, predsjednik Zoran Milanović obratio se stranačkim kolegama. Osvrnuo se na stranačku konvenciju i između ostalog, rekao da je zadnji trenutak da se podvuku eventualni nesporazumi. Rekao je da SDP vodi politiku kojoj treba vremena da je drugi prepoznaju.

"Pred nama je četiri godine posla, velike odgovornosti, rada i polaganja računa za rezultate tog rada. Politika koju vodimo je odgovorna i racionalna, a takva politika je često ona za koju treba malo više vremena da je svi prihvate, ali istovremeno to je politika koja dijeli i ne cijepi po postojećim šavovima, koji u Hrvatskoj katkada i pucaju ili su pred pucanjem", istaknuo je Milanović te nastavio s opisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred ljude čistog obraza

"To je politika koja je svjesna kakva smo zemlja, kolika smo zemlja, politika koja je svjesna naših nedostataka, ali i naše snage i sposobnosti da kada je teško, stanemo na loptu, da pogledamo ne protivnika i neprijatelja, nego suparnika, da ga prepoznamo u sebi samima, u onima koji jesu suparnici i da vodimo zemlju upravo na takav način. To nije nije politika nerealnih obećanja, to nije bila niti kampanja nerealnih obećanja", pojasnio je predsjednik SDP-a te nastavio s izaganjem pred stranačkim kolegama.

"Moramo voditi računa o tome i da možemo sutra izaći pred ljude čista obraza, ali ne na način da budemo oholi i da nam to bude najvažnije jer često će nam se dogoditi da nas ljudi ne razumiju i da mi samo pogriješimo u odabiru neke mjere ili načinu na koji smo tu mjeru rekli ljudima i prezentirali. To je izazov i divota, ali i prokletstvo ovog posla i poziva koji radimo", rekao je Milanović, koji je istaknuo i još jednu važnu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je lobiranja, nije bilo

"Želim ovdje još jednom reći, mi uz puno povjerenje, već godinama u ciklusima biramo kandidate elektroničkim putem i nikada nije bilo sumnjivo, tako niti ovoga puta. Bilo je lobiranja, što je potpuno normalno u politici, ali kada sve skupa pogledamo, onda je moj zaključak, i da nije bilo lobiranja, rezultati bi bili više manje isti. Prema tome, ako je bilo kakvih nesporazuma i zamjerki, ako ih nismo podvukli na Konvenciji, onda je zadnji trenutak da to napravimo", poručio je Milanović te zaključio.

"Tu smo zajedno smo, pripadamo istoj političkoj obitelji, organizaciji koju smo slobodnom voljom izabrali, organizaciju u kojoj nismo rođeni, koju nismo genetski naslijedili, nego koja je naš odabir, naš način života i vrijednosti, on je dovoljno definiran, ali i dovoljno širok da bude mjesta za sve", zaključio je predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo