MILANOVIĆ POKLOPIO ORBANA NAKON DRSKE PROVOKACIJE: / 'To je mračni fetiš vođa u komšiluku'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

'U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje.

7.5.2020.
12:34
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Mađarski premijer Viktor Orban opet je provocirao idejom 'Velike Mađarske' pa je tako jučer na Facebooku objavio kartu na kojoj se Mađarska po globusu proteže sve do Rijeke i Dalmacije.

Image
ORBAN OPET PROVOCIRA: /

Objavio sliku globusa na kojem se Mađarska proteže do Rijeke i Dalmacije

Image
ORBAN OPET PROVOCIRA: /

Objavio sliku globusa na kojem se Mađarska proteže do Rijeke i Dalmacije

Nešto je slično izveo i u prosincu na sastanku svoje stranke Fidesz, gdje je u dvorani u kojoj se isti održavao bila istaknuta karta na kojoj Mađarskoj pripadaju i neki dijelovi Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović: To su provokacije

Predsjednik Zoran Milanović danas se osvrnuo na taj Orbanov potez, rekavši kako se radi o "mračnom fetišu". Vezano za ovaj 'incident' obratio se i školarcima pred maturom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićevu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti.

"Povodom karte/globusa na kojemu se vidi hipertrofirana Mađarska, inače nama susjedna i, u novijoj povijesti, prijateljska država, trenutno u čvrstom stisku kroničnih 'kartomana', moja poruka ohrabrenja hrvatskim školarcima pred maturu: Hrvatska je moderna europska država i nacija. U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte ih 'šerati' i stavljati na svoje profile. Nisu danas nimalo aktualne ili ostvarive, a, još važnije, beskrajno iritiraju naše susjede. Otprilike onako kako nas iritiraju, ali i svaki puta iznova začude 'povijesne' karte koje kao mračni fetiš prigodno i predvidivo izranjaju sa stranica nekih 'vođa' u komšiluku. To su provokacije onih koji jako dobro znaju da će te karte i dalje ostati samo u ormarima. Učite iz povijesti, ali gledajte u budućnost", objavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo