SUSRET S MILATOVIĆEM / Milanović otkrio razliku između Hrvatske i Crne Gore: 'Pomama je za brodovima iz doba Josipa Broza'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

'Nevjerojatno je kakva pomama postoji za brodovima iz doba Josipa Broza – Jadran, Galeb… Nadam se da postoji neko financijski održivo rješenje. Ima puno važnijih tema od toga, rekao je Milanović

4.9.2023.
13:42
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

U službeni posjet Hrvatskoj stigao je nedavno izabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. Njega je na Pantovčaku ugostio predsjednik Zoran Milanović. Nakon susreta, izašli su pred novinare.

"Na početku mandata dobrodošao. Nije ovo prvi susret, imali smo priliku već razgovarati o većini tema poput puta Crne Gore i priključivanja EU-u i NATO-u. Važno je da se odnosi grade i njeguju", kazao je Milanović pozdravljajući Milatovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako je moguće da države koje su prije 5-10 godina ušle u NATO još nisu u EU-u? To je razvlačenje, bijeg od rješenja. Ako ti je vojska na razini da možeš biti član NATO-a, kako ne možeš premostiti neslućene prepreke i postati članica EU-a? U tom smislu imate moju podršku", dodao je.

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Milatović: U posjetu sam kod prijatelja

Milatović je uzvratio rekavši da je "u posjetu kod prijatelja u svojstvu prijatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crna Gora i Hrvatska imaju prijateljske odnose i brižno njegujemo naše prijateljstvo. Čestitam Hrvatskoj na svemu dobrom što ste učinili u prethodnom razdoblju, desetljeću članstva u EU-u, skorom članstvu u Schengenu i eurozoni", kazao je Milatović i zahvalio na dobrodošlici.

Istaknuo je kako mu je drago što hrvatska zajednica ima predstavnika u novom sazivu skupštine u Crnoj Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović je već spomenuo da smo govorili o par otvorenih pitanja koja postoje između Republike Hrvatske i Crne Gore. Ja sam sva ta pitanja naslijedio od svojih prethodnika i jasno sam rekao da se zalažem za principe dobrosusjedskih odnosa da se intenzivira rješavanje svih pitanja”, naglasio je crnogorski predsjednik.

'Ja i sa suprugom imam otvorena pitanja'

Potom se osvrnuo na jedno od tih otvorenih pitanja - brod Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje želim ponoviti da nijedno od tih pitanja ja nisam napravio, a nije ni Milanović. Podržavam dijalog između vlada. Što se tiče broda, faktičko stanje govori da je u vlasništvu Crne Gore. Mislim da je naša pozicija jasna, ali smo otvoreni da otvorimo dijalog i na tu i na druge otvorene teme. Ja i sa suprugom imam otvorenih pitanja, normalno je da i prijateljske zemlje imaju otvorenih pitanja", rekao je Milatović.

"Nevjerojatno je kakva pomama postoji za brodovima iz doba Josipa Broza – Jadran, Galeb… Nadam se da postoji neko financijski održivo rješenje. Ima puno važnijih tema od toga", dodao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZBORI U CRNOJ GORI /

Nakon više desetljeća na vlasti, Milo Đukanović je poražen: Jakov Milatović je novi predsjednik

Image
IZBORI U CRNOJ GORI /

Nakon više desetljeća na vlasti, Milo Đukanović je poražen: Jakov Milatović je novi predsjednik

Crna Gora na putu od bespravne do pravne države

Govoreći o političkoj stabilnosti u Crnoj Gori, Milatović je kazao da je ona na raskrsnici toga hoće li postati u potpunosti pravna država.

"Nisam siguran da oni koji su od Crne Gore napravili bespravnu državu mogu pomoći da se vrati na put pravne države i u tom smislu se zalažem za široku vladu. Moja politika je vrlo jasna. Snažno se zalažem za ubrzanje našeg europskog puta, zalažem se za Crnu Goru kao dobrog susjeda i to je jasna politika koju provodim", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da Crnoj Gori, da bi bila pravna država, treba stabilna vlada.

"Znate li u čemu je razlika danas između Crne Gore i Hrvatske? U Hrvatskoj je prije desetak ubijen jedan novinar, u Crnoj Gori drugi jer su neovisno istraživali krake duhanske mafije na Balkanu. Hrvatska je razriješila taj slučaj ubojstva Pukanića i imamo pravomoćnu presudu, a Crna Gora nikad do kraja nije rasvijetlila taj slučaj. Ja želim Crnu Goru u kojoj moja djeca mogu živjeti u zemlji u kojoj je zakon isti za sve”, poručio je Milatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović se osvrnuo i na imenovanje veleposlanika poručivši: "Zapitajte se kome očuvanje ovog stanja više odgovara, meni ili nekome tko želi zadržati kontrolu?”

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo